​Принц Гаррі виграв суд проти британських таблоїдів за втручання в його приватне життя

Принц Гаррі подав до суду на Mirror Group Newspapers, до якої входять таблоїди Daily Mirror, Sunday Mirror і People, за втручання в його приватне життя, а саме за 33 статті, написані в період 1996-2009 років. Про це повідомило видання TIME, передає Польське радіо.


Високий суд Лондона став на сторону принца Гаррі та постановив, що в 15 із 33 статей була інформація, отримана в результаті зламу телефону принца Гаррі або іншими незаконними способами.

«Це чудовий день для правди», — сказав Гаррі в заяві, звертаючись до поліції з проханням відкрити кримінальне провадження.

Як зазначає кореспондент Польського радіо з Лондона Адам Домбровський, влітку 2023 року Гаррі став першим членом королівської родини, який за останні 130 років давав свідчення в суді. За словами принца, публікації зруйнували його дитинство, знищили дружбу та допровадили до параної. Принц Гаррі виграв суд, хоча, як він говорив, навіть батько радив йому не починати війну з таблоїдами.

«Мені казали, що боротьба з драконом призведе до опіків. Але в світлі сьогоднішньої перемоги та того, що вона означає для вільної та чесної преси — це ціна, яку варто заплатити», — оголосив після суду адвокат принца, Девід Шерборн.

Сварка з братом і подробиці стосунків із колишньою дівчиною Челсі Деві — суддя не має сумнівів щодо того, що про все це читачі б не дізналися, якби журналісти не зламали телефон принца та не отримали інформацію незаконним способом.

Вважається, що ситуація принца Гаррі є частиною ширшого скандалу, що може відкрити шлях до подальших гучних судових процесів. Близько 80 відомих людей стверджують, що їх прослуховували, як і члена британської королівської родини.

Принц Гаррі, герцог Сассекський, герцогиня Сассекська Меган Маркл і принцеса Уельська Кетрін Міддлтон, 2017 рік. Фото flickr.com



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.