Попов хоче за допомогою Генплану столиці сховати кінці у воду

Валерій Карпунцов. Фото прес-служби депутатаПрийняття Генерального плану розвитку столиці до 2025 року унеможливить повернення незаконно відчуженої землі у власність територіальної громади міста Києва. Про це заявив депутат Київської міської ради, секретар фракції «УДАР» Валерій Карпунцов в ефірі соціального токНЕшоу «Київський форум».

«На сьогодні у судах знаходяться сотні справ відносно незаконного виділення земельних ділянок та зелених зон під забудову. Якщо чинній провладній більшості вдасться затвердити новий Генплан, всі суди можна буде вважати програними, а землевідведення, які були виділені з порушенням норм законодавства, автоматично стануть на межу закону»,- сказав Карпунцов.

Депутат наголосив, що влада лише декларує повернення у власність громади комунального майна та землі, насправді ж іде глобальний перерозподіл награбованого, а новий Генплан – це лише ширма, за якою чиновники прикривають справжні наміри.

«Цей документ передбачає узаконення усіх протиправних землевідведень з 2002 року, він дасть змогу приховати від громади реальні причини забудовниць кого свавілля та розподілити незаконно відібрані землі та майно між новими власниками, наближеними до влади»,- підкреслив Карпунцов, додавши, що ситуація з «вертолітним майданчиком» на схилах Дніпра вздовж Паркової алеї є яскравим прикладом легалізації незаконного будівництва.

«Крім того, що земельна ділянка була виділена поза конкурсом, провладна більшість Київради спромоглася самостійно внести зміни до діючого Генплану та Програми розвитку зеленої зони і дозволила перевести земельну ділянку для будівництва транспортної інфраструктури з земель рекреаційного призначення до території земель транспорту. На сьогодні без згоди територіальної громади на дніпровських схилах вже збудовано «вертолітний майданчик» у декілька поверхів, крім нього там планують також розмістити розважальні об’єкти»,- наголосив політик.

Валерій Карпунцов зазначив, що для того щоб знайти порозуміння та уникнути протистояння з боку київської громади, столична влада в першу чергу має провести повну інвентаризацію незаконно відчужених земель, майна та зелених зон, а вже потім виносити Генплан на обговорення.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.