«УДАР» опротестує чергове незаконне будівництво в столиці

karpuntsov

 

Депутатська фракція «УДАР» Віталія Кличка у Київській міській раді вимагає скасувати рішення Київради, яким було надано дозвіл на незаконне будівництво паркінгу на місці колишнього дитячого майданчику.

Так, з ініціативи депутата Київради, секретаря фракції «УДАР» В. Карпунцова на розгляд профільних комісій Київради було подано проект рішення «Про відміну рішення Київської міської ради від 27.05.2010 №872/4310 «Про передачу закритому акціонерному товариству «Променергоавтоматика» земельної ділянки для будівництва, обслуговування та експлуатації об'єктів транспортної інфраструктури на бульв. Дружби Народів, 19-а у Печерському районі м. Києва».

«Нахабність чиновників і відчуття беззаконності забудовників викликає шквал емоцій на самовільні забудови, які відбуваються в місті. Крім того, з даного питання не були проведені громадські слухання, а сама забудова суперечить будівельним нормам. Зведення автостоянки на цій території, в першу чергу, позбавить мешканців будинків дитячого майданчика та скверу. Наразі, цей житловий будинок не має своєї прибудинкової території і діти вимушені гуляти на дитячих майданчиках сусідніх будинків»,- зазначив В. Карпунцов.

Така зміна цільового призначення використання території, в першу чергу, може призвести до руйнування житлових будинків, адже більшість з них знаходяться в аварійному стані. Зокрема, будинок 17-а тримається лише за допомогою металевих стяжок.

«Прикро, що на сьогодні чиновники ставлять на перше місце виключно свої інтереси і жодним чином не враховують думки киян. Керівники міста лише декларують свою відкритість та готовність вирішувати проблеми населення, проте на практиці вирішують тільки власні проблеми»,- зазначив В.Карпунцов.

Нагадаємо, Київрада відповідним рішенням виділила підряднику 0,30 га землі під будівництво готелю. В минулому році замовник взяв в оренду на 25 років ще 0,29 га, де планує збудувати на зеленій зоні паркувальний майданчик готельного комплексу. Проте, завдяки активній позиції громадян та втручанню в ситуацію окремих ЗМІ, це будівництво було призупинено.

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.