«УДАР» вимагає від міліції захищати киян, а не інтереси бізнесу

novak lukyanovka

 

Депутатська фракція «УДАР» у Київраді вимагає від правоохоронних органів столиці притягти до відповідальності осіб, які побили людей на Лук’янівському ринку. Про це заявила заступник голови фракції «УДАР» Наталія Новак.

За словами Новак, відповідні вимоги представники фракції направили начальнику ГУ МВС України в місті Києві Олексію Крикуну та прокурору столиці Анатолію Мельнику. «На відео 5 каналу та «1+1» можна добре роздивитися обличчя людей, які давали накази бити попереднє керівництво ринку і журналістів. Видно й молодиків, які ці накази виконували, – заявила Наталія Новак. – Під їхню гарячу руку потрапили й журналісти зазначених телеканалів. Очевидно, що в столиці професія журналіста стає все більш небезпечною».

Фракція «УДАР» також звернулась до Міністра внутрішніх справ України Віталія Захарченка, голови громадської ради при МВС України Едуарда Багірова, аби департамент внутрішніх розслідувань та громадська рада встановили, чому співробітники міліції виявили бездіяльність під час конфлікту на ринку. Підставою для такого звернення стала інформація, отримана з внутрішніх джерел міліції про те, що правоохоронцям нібито «спустили зверху» команду не втручатися у «внутрішній господарський конфлікт».

«Чому, коли невідомі люди заходять на ринок з вогнегасниками, битами, ножами – це в нас вже називається внутрішнім господарським конфліктом? Господарські конфлікти вирішують за допомогою виконавчої служби. Але ж у цьому випадку ми бачимо пряму загрозу життю та здоров’ю людей!», – зазначила Новак.

За її словами, ситуація довкола Лук’янівського ринку свідчить про те, що столична міліція дедалі більше працює вибірково, захищаючи не простих киян, а інтереси бізнесу. «Якщо керівництво столичних правоохоронних органів не здатне змусити своїх підлеглих діяти відповідно до закону про міліцію – єдиною надією лишається громадський контроль», – наголосила Наталія Новак.

 



Коментарі

  +0 #1 Лорик 22 мая 2012 г., 15:15:09
Живу не далеко от рынка. Безобразие да и только. Сегодня была там. Ни одного правоохранителя не видела. Рынок загажен, кучи мусора, матрасы и куча боевиков, ждущих команду. Торговли почти нет. Зато наши правоохранители хорошо селянок под рынком гонять умеют. Приехали бы на рынок и хотя бы документы проверили у "окопавшихся" там молодцев. Так это слабо. А вот бабок погонять целыми автобусами и с начальством приезжают. Тьфу!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Рашисты совершили два преступных удара по Харькову и Одессе, обстреляв баллистическими ракетами С-300 и Искандер жилые районы обеих городов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.