Кримінальну справу продавців синтетичних наркотиків скеровано до суду

prokyratura kieva275 153Прокуратурою Шевченківського району столиці затверджено обвинувальний висновок та скеровано до суду кримінальну справу за обвинуваченням 4 учасників злочинної групи, які упродовж 2011 року під виглядом суміші для куріння незаконно зберігали та розповсюджували на території міста психотропні наркотики (ч.3 ст. 307 КК України, ч. 2 ст. 309 КК України – незаконне придбання, зберігання та збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).


Встановлено, що на початку 2011 року в різних районах столиці обвинувачені, один з яких вже був раніше засуджений, налагодили розгалужену мережу збуту синтетичних наркотиків. З цією метою на території житлових масивів Райдужний, Лісовий та Троєщина вказані особи взяли в оренду торговельні кіоски, розташовані на зупинках громадського транспорту, та встановили в них електронні ваги для зважування та фасування наркотиків.

Упродовж майже півроку під виглядом суміші для куріння найняті через оголошення продавці фасували та реалізовували синтетичні наркотики, отримуючи за це 10% від прибутку.

На даний час двоє із обвинувачених знаходяться під вартою. Наркотичні засоби з незаконного обігу вилучено.

Нагадуємо, постановою Кабінету міністрів України від 31.05.2010 року суміші для куріння, які містять синтетичні речовини, віднесено до переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів. За даними МОЗ України, зловживання ними може викликати порушення функціонування життєво важливих органів людини та глибокі психічні розлади, повідомляє відділ зв’язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.