Київська обласна рада підтримала необхідність заповісти Біличанський ліс

bilichanskiy lis

 
Сьогодні, 31 липня 2012 року Київська обласна рада прийняла рішення про погодження розширення Національного природного парку «Голосіївський» на територію Біличанського лісу.


Як повідомлялось раніше, 12 липня аналогічне рішення прийняла Київська міська рада, погодивши включення Біличанського лісу до національного природного парку «Голосіївський». Згідно з цим погодженням, межі Нацпарку «Голосіївський» розширять на 6462,62 га за рахунок земель КП «Святошинське лісопаркове господарство».

- Це дуже важливе рішення, адже лише надання статусу національного природного парку дозволить справді вберегти Біличанський ліс. Коли це нарешті станеться, більше ні Київрада, ні тим більше – селищна рада Коцюбинського не зможуть роздавати під забудову беззахисний нині ліс, – розказує один з авторів обґрунтування на заповідання Біличанського лісу, заступник голови Національного екологічного центру України Олексій Василюк.

- Сьогодні, коли тривають непорозуміння відносно меж Києва і Київської області, це рішення є вкрай раціональним, адже не має значення, на якій версії меж Києва і області врешті зупиняться – однаково і ті і ті згодні, щоб це був національний парк, а не котеджі Коцюбинського. – додає Василюк.

Згідно з підготовленим в НАН України обґрунтуванням, більша частина Святошинського ЛПГ повинна увійти до складу окремого філіалу Національного природного парку «Голосіївський» - «Біличанський ліс». Також науковці наполягають і на розширенні національного парку на всі зелені зони Голосіївського району столиці та на цінні природні території на південь від Києва. Нагадаємо, що Національний природний парк «Голосїівський» створений після 20-річної історії, у 2007 році, повідомляє прес-служба НЕЦУ.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.