Громадськість врятувала Сирецький гай

sirets gay

 
Атракціону «Мотузковий парк пригод» у Сирецькому гаю не буде. Мешканці Сирця під час громадських слухань одноголосно висловилися проти цього проекту. Відповідно до ухваленого рішення, будівельні роботи, які фінансував естонський бізнесмен Айвар Ноорметс з компанії «Сейклар» (Seiklar), припинять і звільнять територію парку.


Про це «Конфліктам і законам» повідомили у прес-службі Національного екологічного центру України.

«Ми виявили, що будівництво атракціону вели не у тій частині парку, про яку йшлося у проектній та дозвільній документації», - коментує Ігор Мельник, координатор ініціативної групи «Збережемо Сирецький гай». Більше того, за його словами, згідно із затвердженим «Проектом утримання парку-пам’ятки садового паркового мистецтва загальнодержавного значення «Сирецький гай»» від 25 серпня 2004 року, у цьому місці взагалі заборонено підвішувати на деревах гамаки та гойдалки.

«Цього документу було б цілком достатньо, аби не допустити будівництва атракціону у парку, який має статус ПЗФ, - впевнена Наталя Вишневська, експерт Національного екологічного центру України. - Зрозуміло, що забудовники хотіли використати заповідну територію, розташовану в дуже зручному місці поруч із метро, задля отримання прибутку. Тому в інвестиційному проекті йдеться про 60 посадкових місць, столики, мангали та продаж безалкогольних напоїв».

Ноорметс звинувачував мешканців району в наклепі щодо зрубаних столітніх сосен та наголошував на некомпетентності своїх опонентів. Тим не менш, захід закінчився ухваленням резолюції на користь громадськості:

Заборонити проект «Мотузковий парк пригод» у «Сирецькому гаю» та запропонувати інвестору інше місце.

Провести розслідування порушення законодавства посадовими особами Подільської державної адміністрації.

Створити робочу групу щодо покращення та контролю діяльності Утримувача зелених насаджень Подільського району.

У громадських слуханнях взяли участь мешканці вулиць Котовського, Тираспільської, Стеценка та Саратовської, інвестори, утримувачі парку, представники Подільської адміністрації та чиновники з Міністерства екології та природних ресурсів.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.