Кличко - очільникам районів: До 1 вересня всі навчальні заклади Києва повинні бути готові на 100%. Гроші у вас на це є

navchalni zakladi

 
На підготовку закладів освіти столиці до навчального року у 2015 році виділено понад 510 млн. грн, що на 157% більше, ніж у 2014 році. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час наради щодо підготовки навчальних закладів міста Києва до початку 2015-2016 навчального року.


«Дуже важливі інвестиції в наше місто. І серед пріоритетів - це інвестиції в дітей, в їхню освіту. Без таких інвестицій у країни немає майбутнього. Розуміючи наскільки це важливо, ми збільшили фінансування підготовки освітніх закладів до навчального року на 157% - з 198 млн. до понад 500 млн грн», - підкреслив Віталій Кличко.

Мер Києва відзначив, що, незважаючи на складну фінансову ситуацію, міська влада знаходить можливість відкривати нові дитячі садки і школи. «Найближчим часом відкриємо дві нових школи і два дитячих садки. Ці навчальні заклади відповідають всім сучасним вимогам. І на цьому не зупиняємось, ми робимо все, щоби освіта мала пріоритет», - сказав Віталій Кличко.

Мер також відзначив, що до столичної мерії надходить багато скарг щодо переповненості дитячих садків. І дав доручення всім очільникам районів Києва здійснити моніторинг приміщень дитсадків, які використовуються не за цільовим призначенням? і повернути місту будівлі дитсадків. «Кожному голові району доручаю вивчити ситуацію. Неприпустимо, коли в дитсадках комунальної власності знаходяться якісь фірми. Ці приміщення повинні використовуватися виключно за освітньо-виховним профілем», - підкреслив мер.

Київський міський голова також відзначив, що доручив зберегти муніципальні надбавки викладачам дошкільних і шкільних навчальних закладів.

Заборгованості в галузі освіти в місті Києві цього року немає.

Віталій Кличко також зробив зауваження очільникам районів, які не повністю освоїли кошти на підготовку начальних закладів до нового навчального року, зокрема на заміну вікон, закупівлю парт і комп'ютерної техніки.

«До 1 вересня всі навчальні заклади Києва повинні бути готові на 100%. Прошу звернути увагу і виправити ситуацію протягом найближчих двох тижнів. Ні мене, ні батьків не цікавить, чому у вас не вийшло провести тендери. Вікна потрібно міняти не тоді, коли триває навчання, а влітку. Гроші у вас є, вам залишилось їх освоїти. Якщо не буде виправлена ситуація - будемо порушувати кадрові питання», - наголосив мер Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.