Роботу американських юристів-безсрібників фірми Skadden з українським урядом перевірить Мін’юст США

skadden

 
Лідер опозиції Юлія Тимошенко підготувала заяву на ім’я міністра юстиції США щодо розслідування корупційної оборудки американської юридичної компанії Skadden під час підготовки так званого звіту щодо її справи у Європейському суді з прав людини.


Про це заявив захисник Юлії Тимошенко, народний депутат Сергій Власенко сьогодні на прес-конференції, повідомляє byut.com.ua.

За його словами, зазначена заява була відправлена сьогодні.

Власенко підкреслив, що Юлія Тимошенко просить Мін’юст США надати правову оцінку діям юристів компанії Skadden по корупційному фінансуванню їх роботи для українського уряду.

За словами Сергія Власенка, у випадку підтвердження фактів корупції Юлія Тимошенко просить порушити кримінальні справи не тільки проти осіб, які були залучені до цієї справи з американської сторони, а й проти українських посадовців, зокрема, міністра юстиції Олександра Лавриновича, «які у незаконний спосіб, у змові з юристами компанії Skadden, залучили їх для здійснення робіт для українського уряду».

«У нас вже є один невиїзний - перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін. І я думаю, що наступним буде Олександр Лавринович», - заявив Власенко.

Захисник розповів, що зазначена компанія була залучена Міністерством юстиції України для здійснення дослідження щодо дотримання принципів верховенства права та практики європейського суду з прав людини у справі щодо Юлії Тимошенко, що перебуває на розгляді Європейського суду з прав людини.

Сергій Власенко також продемонстрував лист Мін’юсту, отриманий на звернення народного депутат VI скликання Олени Шустік, про те, що «оплата послуг американських юристів здійснюється у відповідності до об’єму виконаних робіт, проте, не може перевищувати 95 тис.грн. (приблизно 12 тис. дол. США)».

Власенко розповів, що передав цей лист юристам Skadden і попросив їх надати пояснення щодо низької ціни їх гонорару.

При цьому захисник зауважив, що над проектом працювало 10 юристів, серед яких було два партнери юридичної компанії, година роботи кожного з яких коштує мінімум 750 доларів; три помічника, які отримують мінімум 400 доларі за годину. Тобто година роботи юристів Skadden складає щонайменше 2700 доларів США.

Сергій Власенко додав, що лише із захисниками Юлії Тимошенко ці юристи пропрацювали близько 40 годин. Також їм було надано документи для вивчення приблизно на 50-60 годин.

«За нашими приблизними оцінками, робота юристів Skadden складає від 1,5 до 2 млн. доларів США», - заявив Власенко.

«Або хтось платить за цю роботу під столом, або вони працюють на український уряд не просто безкоштовно, а ще й доплачують», - додав він.

Захисник також додав, що у офіційному звіті компанії Skadden немає жодної згадки про безкоштовну роботу на український уряд.

Сергій Власенко наголосив, що цей звіт був не лише корупційно-оплаченим, а й некоректним, згідно з оцінкою Державного департаменту США, який 13 грудня зробив відповідну заяву.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.