Україну чекає доля Хорватії, а югославський варіант чекає на Росію

putin shok

 
На Україну чекає югославський сценарій. В тому сенсі, що наша країна може повторити долю однієї з держав колишньої СФРЮ. Таку думку «Конфлікти і закони» висловив директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД Сергій Пархоменко.


«Мова про Хорватію. Свого часу ця країна мала подібну з кримською проблему – на північно-східних теренах Хорватії в 1991 році було створено сепаратистську республіку Сербська крайна з центром у місті Кнін, яку підтримував уряд Югославії. Попри підтримку з боку Заходу, хорвати змогли взяти під контроль крайну лише за допомогою власних збройних сил в 1995 році. Багато хто звинувачував хорватів в етнічних чистках, але незабаром Хорватія стала туристичною перлиною Європи, вступила до ЄС і НАТО, а генералів-організаторів операції проти сепаратистів міжнародний трибунал повністю виправдав. Схоже, що Україна може повторити саме цей шлях, якщо Захід не допоможе в мирний спосіб взяти Крим під контроль. Досвід Хорватії свідчить, що якщо не церемонитися з сепаратистами, то за деякий час можна стати цілісною, успішною країною, яку поважає весь Світ. Певен, Україну теж чекає успіх, можливо, все складеться саме за хорватським сценарієм», - каже політолог.

«Щодо Росії, то на неї чекає доля Сербії, яка втратила і Чорногорію, і Косово. Так завжди буває з країнами, якими керують диктатори, що бажають розширити свою територію за рахунок сусідів», - підсумував директор ОПАД.



Коментарі

  +8 #1 Анна 18 мар. 2014 г., 17:55:31
НЕГОДЯЙ новоявленный адольф путлер Да пусть земля у тебя-скотины душевнобольной горит под ногами Да не примет тебя земля-ублюдк Да проклят ты мразь ныне и до веку веков
  +0 #2 украінець 19 мар. 2014 г., 04:51:25
Цікаво77777777777777777 От Украіна, як одна із засновників ООН не входить у Раду безпеки ?777777777777 А чому Росія, яка не є засновником ООН є постійним членом ради безпеки з правом вето? Я думаю нашим дипломатам є над чим попрацювати!!!!!!!!!!!!!!!
  +0 #3 Ирина Иванова 19 мар. 2014 г., 05:53:50
Мне кажется,что Россияпопала в ловушку .об этих шагах России Америка была в курсе-разведка у них работает.Посмотрим,что будет дальше.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.