​росія закріплюється в Сирії, щоб нейтралізувати США

Прагнучи добитися переваги над США в регіоні, росія нарощує присутність в Сирії, в тому числі додатково розміщує на її території системи ППО, вважають представники експертного співтовариства Туреччини. На їхню думку, кремль хоче мінімізувати ймовірність проведення великомасштабної операції Пентагону в Сирії. Саме тому в грудні минулого року на півночі Сирії були розгорнуті ЗРК С-400, а згодом на авіабазу «Хмеймім» була доставлена батарея ЗРК С-300, повідомляє турецьке інформагентство Анадолу.


Все це призвело до зростання напруженості у відносинах росії і США. Вашингтон заявив про припинення двостороннього діалогу з росією по Сирії, поклавши на москву всю відповідальність за загострення ситуації в районі сирійського Алеппо. Цей крок США актуалізував питання можливої операції проти режиму Башара Асада.

Напередодні газета Washington Post також писала, що Білий дім розглядає військовий сценарій врегулювання конфлікту в Сирії.

росія вступила в нову «холодну війну»

Професор одного зі стамбульських університетів Месут Хакки Джашин у бесіді з кореспондентом Анадолу акцентував увагу на зміцненні позицій росії в Сирії. За його словами, на сьогоднішній день вкс росії набагато перевершують сили міжнародної коаліції в небі над Сирією.

За словами Джашина, відчувається, що росія нарощує присутність в глобальному масштабі: від Балтійського і до Середземноморського морів. Причому москва діє так, нібито вступила в нову «холодну війну».

«За кожним маневром США слідує семи-восьмикратна відповідь росії. Це небезпечна тенденція. москва відповідає в рази більш потужно на кожен виклик Вашингтона», - підкреслив експерт.

росія хоче виключити для США військовий сценарій в Сирії

Директор Відділу досліджень з питань безпеки турецького Фонду політичних, економічних і соціальних досліджень (SETA) Мурат Йешилташ вважає, що нарощування озброєння в Сирії не слід розцінювати виключно в контексті підтримки росією режиму Асада в боротьбі з опозицією.

За його словами, росія хоче домогтися того, щоб дипломатичні переговори стали для США єдиним варіантом в питанні врегулювання сирійського конфлікту.

«росія поступово домагається того, щоб у Вашингтона не залишилося такої альтернативи, як військове втручання в ситуацію в Сирії. Таким чином, москва намагається зробити для США неможливим обговорення питання про військове втручання в сирійський конфлікт. Це є своєрідним стратегічним меседжем росії США», - сказав представник турецького фонду.

Фото aa.com.tr



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.