​У Сенаті США не виключають запровадження додаткових санкцій проти росії

Лідер республіканської більшості у Сенаті США Мітч Макконнелл заявив, що він не виключає запровадження нових санкцій проти росії, якщо пропозиція матиме двопартійну підтримку. «Якщо адміністрація [Трампа] вважає, що потрібні додаткові санкції, або ми можемо домовитися щодо чогось, що матиме двопартійну підтримку, я не виключаю цього», - сказав Макконнелл, відповідаючи на запитання, передає «Голос Америки».


Законодавець додав, що він «бажає порозмовляти з головою комітету з міжнародних відносин Бобом Коркером про додаткові санкції проти росії у зв’язку з її підтримкою режиму сирійського президента Башара аль-Асада.

Як пише видання The Hill, двопартійна група сенаторів, включно з головою комітету з питань збройних сил Джоном Маккейном і високопоставленим членом комітету з міжнародних відносин демократом Бенджаміном Кардином, на початку цього року запропонували нові санкції проти росії. І хоча законопроект уже має підтримку 19 законодавців, його ще не розглядав комітет з міжнародних відносин.

Тим часом сенатори обмірковують те, як відреагувати на втручання росії у президентські вибори в 2016 році, продовження військових дій на сході України і підтримку режиму Асада.

На початку цього року – нагадує видання The Hill – сенатори запропонували законопроект, який має унеможливити президенту Трампу скасувати санкції проти росії, пов’язані з втручанням у вибори в США або в Україну, без згоди Конгресу.

На запитання, чи розглядається скасування деяких санкцій, високопоставлена радниця Білого дому Келліенн Конвей сказала Fox News, що «все це розглядається», але президент Трамп окремо назвав будь-які здогади передчасними.

На початку цього року лідер сенатської більшості Мітч Макконнелл заявив, що Трамп не повинен скасувати існуючих санкцій проти москви.

Мітч Макконнелл. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.