​В адміністрації Трампа обмірковують питання як поставитися до війни в Афганістані

Президент Дональд Трамп заявив у суботу, що його адміністрація винесла рішення про те, як вести справи з війною в Афганістані, що триває вже 16 років, повідомляє «Голос Америки».


Наступного дня після зустрічі в президентській резиденції Кемп-Дейвид з групою експертів з національної безпеки для обміркування стратегічних можливостей, Трамп написав у Twitter: «Важливий день проведено у Кемп-Дейвиді з нашими дуже здібними генералами і військовими лідерами. Винесено багато рішень, включно з Афганістаном», - написав він, не подаючи подробиць.

Прес-секретар Білого дому Сара Гакабі Сандерс заявила в п’ятницю, що нова стратегія «захищатиме інтереси Америки» в Південній Азії і що подробиці будуть надходити.

«Президент вивчає і бере до уваги свої можливості і повідомить про це американському народові, нашим союзникам і партнерам та світові у відповідному часі». Вона конкретно не згадала Афганістану.

Наради у п’ятницю були найостаннішою у ряді розмов на високому рівні на тему широкої стратегії безпеки щодо Афганістану і великого регіону Південної Азії. Завершення опрацювання стратегії було відстрочене з приводу внутрішніх відмінностей.

Серед присутніх на нарадах були віце-президент Майк Пенс і міністр оборони Джеймс Маттіс. Без будь-яких натяків Маттіс заявив у четвер у Вашингтоні, що він очікував рішення про новий підхід до війни, найдовшої війни в історії США, в найближчому майбутньому.

Ще до прийняття нової стратегії адміністрація повідомила, що вивчить підхід до ширшого регіону Південної Азії, включно з Пакистаном та Індією. Серед різних можливостей є надіслання додатково багатьох тисяч військ до розтерзаної війною країни, або виведення їх усіх водночас, залишаючи на місці приватних військових контракторів, які мали б допомогти в керуванні слабкою ситуацією безпеки.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.