​Волкер з’ясовуватиме у Мінську, чи готова росія припинити конфлікт на сході України

Спеціальний представник США на переговорах щодо України Курт Волкер з’ясовуватиме у понеділок у Мінську, чи готова росія рухатися від кривавого status quo на Донбасі до припинення конфлікту, повідомляє «Голос Америки».


Головним співрозмовником призначеного минулого місяця американського посадовця має бути радник президента путіна Владислав Сурков, якого вважають головним координатором дій кремля щодо України.

Після зустрічі у білоруській столиці Волкер поїде до Вільнюса, де очікують його переговорів з литовськими урядовцями про подальші дії в Україні.

23 серпня він полетить до Києва, де перебуватиме також міністр оборони США Джим Маттіс.

Західні коментатори вважають, що фактично контрольовані росією райони українського Донбасу не становлять великої цінності для Кремля, але збереження активного конфлікту у регіоні стало дієвим інструментом дестабілізації України і постійного тиску, щоб гальмувати зближення Києва із Заходом.

Одним з важелів тиску на москву зараз є повідомлення про можливе постачання Україні американської зброї, проти чого гостро виступає росія.

Курт Волкер сказав у липні в інтерв’ю британській телерадіомовній корпорації BBC, що Вашингтон активно переглядає свою позицію у справі допомоги Києву «оборонним озброєнням».

Адміністрація Барака Обами зосереджувалася на використанні санкцій, намагаючись стримати російську агресію щодо України.

Київ також отримував фінансову і технічну підтримку від США, але постачання зброї залишилося відкритим питанням.

На думку Волкера «оборонна зброя, яка б дозволила Україні захищати себе і, наприклад, знищувати танки», допомогла б зменшити російську загрозу.

Курт Волкер на Донбасі. Фото прес-центру Штабу АТО



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.