​У Румунії голову правлячої партії обвинуватили у шахрайстві і розкраданні допомоги ЄС

«У сусідній Румунії винесли обвинувальний висновок проти лідера владної партії та всього її керівного складу за розкрадання європейської допомоги. Ось чому Порошенко пручається створенню антикорупційного суду», - так Михайло Саакашвілі прокоментував у своєму Фейсбуці публікацію на сторінках «Європейського антикорупційного офісу» статті під назвою «Голова правлячої партії Румунії обвинувачений у шахрайстві після розслідування OLAF (Head of Romanian ruling party indicted for fraud following OLAF investigation).


Румунська Національна антикорупційна дирекція (ДNA) обвинуватила Лівіу Драгнеа, лідера Румунської соціал-демократичної партії (PSD), у вчиненні шахрайства з фондами Європейського Союзу (ЄС) за створення організованої злочинної групи та зловживання службовим становищем для особистої вигоди. Ще восьми особам були пред'явлені обвинувачення за подібними ж звинуваченнями, йдеться у публікації.

Внесок Європейського бюро по боротьбі з шахрайством (OLAF) було відзначено ДNA. Дирекція пояснила, що їхня справа виникла внаслідок двох розслідувань, проведених OLAF у проектах, що фінансуються Європейським фондом регіонального розвитку для будівництва доріг у Румунії, які були укладені у травні та вересні 2016 року.

OLAF виявив факти, що свідчать про змову між бенефіціарами фондів, державними посадовими особами та підрядником, включаючи фальсифікацію документів під час процедури закупівлі. Деякі з цих документів також використовувались для підтвердження претензії, поданої бенефіціаром до керуючого органу, в результаті чого була здійснена виплата 21 мільйона євро з коштів Європейського Союзу, повідомляє видання.

Розслідування OLAF було завершено за рекомендацією Генерального директорату з питань регіональної та міської політики, щоб повернути повну суму 21 мільйон євро, а також подати судові позови Національній антикорупційній дирекції Румунії для початку судових дій з цього питання, зазначається в матеріалі.

«Це розслідування є чудовим прикладом позитивної співпраці між OLAF та національними органами влади», - заявив виконуючий обов'язки Генерального директора OLAF Ніколас Ілетт. «OLAF провело ретельні розслідування, які, як ми сподіваємось, матимуть сильний стримуючий ефект», - додав він.

Лівіу Драгнеа. Фото DC News



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.