​Франція і Британія можуть приєднатись до удару по Сирії США, тільки невідомо коли

Франція має докази, що сирійський уряд провів напад з використанням хімічної зброї минулого тижня і вирішить про можливість завдання удару, коли буде отримано всю необхідну інформацію, заявив президент Франції Еммануель Макрон 12 квітня.


«Наші команди працюють над цим цілий тиждень і нам потрібно буде прийняти відповідне рішення, коли це буде найбільш корисним і ефективним», - заявив Макрон каналу TF1, передає «Голос Америки».

Очікується, що Франція приєднається до США та Британії в проведенні повітряних, чи інших ударів, у відповідь на використання хімічної зброї, однак, не відомо, коли це станеться, і чи станеться взагалі.

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей 12 квітня скликала окреме засідання міністрів з обговорення приєднання до США та Франції для проведення можливих військових дій проти Сирії після газового нападу на цивільних.

BBC повідомляло, що Мей була готова схвалити участь Британії в акції під проводом США без попереднього схвалення парламентом, однак, прес-секретар прем’єр-міністра не підтвердив це повідомлення.

Президент США Дональд Трамп у четвер відмовився назвати терміни для завдання ракетного удару по Сирії у відповідь на передбачувану хімічну атаку в місті Дума.

У новому твіті президент підкреслив, що ніколи не казав, коли буде удар по Сирії.

«Це може статися дуже скоро або взагалі нескоро! У будь-якому разі США при моїй адміністрації зробили велику роботу, щоб позбавити регіон від «Ісламської держави». Де наше «Дякуємо, Америко», – написав президент США у Twitter.

росія видала попередження Заходу проти нападу на свого сирійського союзника Башара аль-Ассада, якого також підтримує Іран. В росії також зазначили, що доказів хімічного нападу в сирійському місті Дума немає.

Фото AP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.