​У посольстві США в Києві вшанували пам’ять Джозефа Стоуна, загиблого на Донбасі

У посольстві США в Києві вшанували пам’ять загиблого рік тому американського медика Джозефа Стоуна, який входив у склад СММ ОБСЄ в Україні. Посольство США в Україні закликало росію припинити бойові дії та дати спостерігачам місії ОБСЄ безпечно виконувати свою роботу на окупованій території на сході України, повідомляє «Голос Америки».


Про це йдеться у повідомленні посольства в Twitter.

Джозеф Стоун

У посольстві нагадують про загибель американського парамедика Джозефа Стоуна, який був членом Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні та загинув 23 квітня 2017 року під час виконання своїх службових обов’язків. Зокрема у повідомленні зазначається, що «наземні міни все ще розповсюджені на Донбасі», а силовики, якими управляє росія, «все ще переслідують, погрожують та стоять на заваді роботі СММ».

«Ми закликаємо росію припинити бойові дії та дати цим героїчним людям безпечно виконувати свою роботу», – йдеться у Twitter-заклику посольства США в Україні.

Стоун загинув, коли автомобіль, в якому він перебував, наїхав на вибуховий пристрій-міну, на підконтрольній сепаратистам території на сході України.

«Якби росія дотримувалася Мінських угод і припинила підтримувати, спрямовувати, фінансувати і забезпечувати сепаратистів в цьому регіоні, то необхідності в продовженні роботи моніторингової місії не було б», - заявив голова Гельсінської комісії США Роджер Вікер, виступаючи в Сенаті після загибелі Стоуна.

«Трагічна загибель американця Джозефа Стоуна наголошує на необхідності забезпечення безперешкодного доступу спостерігачів ОБСЄ через лінії фронту і в прикордонні регіони, контрольовані сепаратистами», - продовжив він.

«Ті, хто несе відповідальність за це, повинні бути притягнуті до відповідальності, - заявив тоді сенатор Роджер Вікер.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.