​На проміжних виборах у США демократи отримали більшість у Палаті представників та меншість - у Сенаті

Демократична партія США на проміжних виборах отримала більшість у Палаті представників США. Цього року Палата представників переобиралась повністю. На проміжних виборах боротьба йшла за усі 435 місць. Про це повідомляє «Голос Америки».


Статистику голосування можна подивитись на інтерактивній мапі Голосу Америки:

Маючи більшість у Палаті представників, демократи можуть уповільнювати, або взагалі – блокувати реалізацію президентських задумів. Білий дім може опинитись перед численними складнощами із ухваленням законодавчих ініціатив, якщо ці ініціативи вимагають схвалення обох палат парламенту. Наприклад, перемога демократів у Палаті представників може обмежити виконання деяких передвиборчих обіцянок президента, таких, як, наприклад, будівництво стіни на кордоні із Мексикою.

А от реалізувати процедуру імпічменту демократам, скоріш за все, не вийде – вона вимагає двох третин голосів Сенату, яких демократам не вдалось отримати на проміжних виборах. Хоча, маючи контроль над Палатою представників, демократи можуть ініціювати процес.

До проміжних виборів і Палата представників, і Сенат, контролювались республіканцями.

Республіканська партія США на проміжних виборах зберігла більшість у Сенаті. У цій палаті Конгресу перемога республіканців була очікуваною. Переобиралось 9 республіканців, решта – демократи. 10 представників Демократичної партії переобиралось в округах, де під час минулих виборів переміг Дональд Трамп.

Інтерактивну статистику голосування в Сенат ви можете подивитись у наступній інфографіці Голосу Америки:

Нагадаємо, що 6 листопада у США відбулись так звані проміжні вибори. Їх називали безпрецедентними та найкоштовнішими виборами у США. Громадяни США обирали 435 членів Палати представників та 33-х сенаторів. Усіх членів Палати представників переобирають кожні два роки, третина Сенату також визначалась на нинішніх виборах.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.