​росія вже втручається в роботу GPS під час навчань НАТО

Минулими вихідними росія, можливо, втрутилась до сигналів геолокації GPS у Фінляндії через масштабні навчання НАТО, які відбуваються за участі військових Фінляндії. Про це повідомив прем'єр-міністр Фінляндії Юза Сіпіля, пише Newsweek.


москва негативно сприйняла масштабні навчання, в яких задіяно 50 000 військових з 29 країн НАТО, а також Швеція та Фінляндія, передає «Голос Америки».

У вівторок аеронавігаційна системи Фінляндії видала попередження авіадиспетчерам, що масштабні перебої в роботі GPS можуть вплинути на північ країни.

«Можливо, росія є стороною, відповідальною за зриви в роботі, - сказав Сіпіля пресі. Відомо, що росія має такі потужності».

Норвегія також повідомила про проблеми з GPS протягом навчань. Зриви в роботі GPS зареєстровано біля кордону з росією. «Важко назвати причини, однак є підстави вважати, що це пов'язане з військовими навчаннями поза межами Норвегії», - заявив Венхе Ользен, директор установи з цивільної авіації Норвегії цього місяця, повідомляєBBC.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.