​Вільяма Тейлора викликають з України для дачі свідчень в Конгресі щодо імпічменту Дональда Трампа

Палата Представників Конгресу США викликала для дачі свідчень Вільяма Тейлора, тимчасово повіреного у справах США в Україні. Конгресмени хочуть заслухати його свідчення в рамках розслідувань щодо імпічменту Дональда Трампа. Утім конкретної дати свідчень поки не призначили, - повідомляє CNN з посиланням на декілька власних джерел, пише «Голос Америки».


Утім дипломати, які працювали з послом, припускають: якби Тейлору довелось обирати між тим, свідчити перед Конгресом, чи залишитись на посаді топ-дипломата США в Україні, він би вибрав останнє.

Про те, що Вільям Тейлор має інформацію про затримку надання Україні зброї й політику Білого дому щодо цього стало відомо після свідчень колишнього спецпредставника США з питань України Курта Волкера. Палата представників оприлюднила листування американських дипломатів та радника Володимира Зеленського Андрія Єрмака.

У розмові брав участь і Вільям Тейлор. Тоді він написав послу США в Євросоюзі Ґордону Сондленду: «Як я вже говорив по телефону, я вважаю це божевіллям — відмовляти у військовій допомозі задля допомоги у політичній кампанії».

У той самий період, коли велось листування дипломатів, посол Тейлор дав інтерв’ю українській службі Голосу Америки. Тоді на запитання про перегляд військової допомоги США він відповів так:

«Статус американсько-української співпраці у військовій сфері дуже високий. Ще ніколи ця співпраця не була такою потужною. Нинішня адміністрація забезпечила більше допомоги для безпеки України, включно з летальною зброєю, ніж будь-яка інша адміністрація будь-коли раніше. Минула адміністрація не надавала Україні летальної зброї, ця адміністрація надала. Є міцна підтримка в навчанні, у наданні обладнання, зброї. Це наша поточна політика».

Вільям Тейлор. Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.