​Екс-кандидатка у президенти Білорусі Тихановська зустрілась із заступником держсекретаря США у Литві

Світлана Тихановська зустрілась у Литві із заступником державного секретаря США Стівеном Біганом, - повідомляє Reuters. Біган заявив, що немає ознак жодного планованого росією військового вторгнення в Білорусь і закликав Мінськ підтримати допомогу ОБСЄ у врегулюванні ситуації. «США не можуть і не будуть вирішувати, як розвиватимуться події у Білорусі, це право народу Білорусі», - підкреслив він, передає «Голос Америки».


Тихановська висловила подяку Сполученим Штатам за їхню підтримку мирних демонстрантів в Білорусі. «Ми завжди говорили, що готові спілкуватися і прагнемо до мирного врегулювання. Ми відкриті для посередництва міжнародних організацій з метою сприяння діалогу. Ми також вимагаємо об'єктивного розслідування злочинів, скоєних білоруською владою проти свого народу, - сказала Тихановська. - Водночас, ми закликаємо всі країни поважати суверенітет і територіальну цілісність Білорусі». Про це йдеться в опозиційному телеграм-каналі.

Раніше посольство США в Україні повідомило про візит Бігана до Вільнюса, москви та Києва з 24 по 27 серпня «для зустрічей із урядовцями та обговорення регіональних і міжнародних проблем».

«Світлана Тихановська зустрілась із заступником держсекретаря Стівеном Бігуном до свого візиту в москву», - наголосив журналіст Франанк Вячорка, консультант Агенції із глобальних медіа США.

Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.