​Трамп продовжує заперечувати результати виборів президента США напередодні голосування Колегії вибірників

За день до того, як Колегія вибірників США збереться, щоб офіційно оголосити Джо Байдена новим президентом країни, Дональд Трамп продовжує заперечувати результати президентських виборів від 3 листопада, повідомляє «Голос Америки».


«Це не кінець», - сказав президент Трамп в інтерв’ю на каналі Fox News в неділю. «Ми продовжуватимемо, ми будемо іти вперед. У нас є численні справи на місцях. Як ви знаєте, у деяких штатах, які були обдурені і пограбовані, ми перемогли у кожному з них. Ми перемогли в Пенсильванії, ми перемогли в Мічигані. Ми отримали значну перемогу в Джорджії», - додав президент США.

Як зазначає «Голос Америки», президентські вибори в США не є завершеними до тих пір, поки не проголосують всі наділені конституційним мандатом вибірники від 50 штатів. Кількість вибірників від штату залежить від чисельності населення штату і від кількості законодавців, які направляються їм в Конгрес.

За результатами сертифікації голосування всіма штатами, в активі Байдена - 306 голосів вибірників, це на 36 голосів більше, ніж необхідно для перемоги.

В активі Трампа - 232 голоси вибірників. За відсутності затримки, яку може санкціонувати суд, вибірники, як очікується, в понеділок офіційно оголосять Байдена переможцем.

Як зазначає «Голос Америки», федеральні суди і суди штатів раніше відкинули десятки позовів, поданих Трампом і його прихильниками в кількох штатах, в яких - з різним відривом - здобув перемогу Байден. Юристи президента позовами до суду намагались переглянути або анулювати результати голосування.

У минулу п'ятницю Верховний суд відмовився розглядати позов штату Техас, що мав заклик оголосити недійсними результати виборів у чотирьох штатах.

Трамп, однак, дав зрозуміти, що не змінив своєї позиції. «Ми тільки почали боротьбу», - написав він у «Твіттері» в суботу. «Я виграв вибори з великим відривом», - додав він пізніше.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.