росія поширює у світі дезінформацію щодо вакцин неросійського виробництва

Російські онлайн платформи, пов'язані з російської розвідкою, поширювали дезінформацію щодо вакцин, вироблених не в росії, включно із вакцинами виробництва компаній Pfizer та Moderna. Про це заявила тимчасово повірена США в ОБСЄ Кортні Остріан, повідомляє «Голос Америки».


«Удаючись до таких дій, росія безвідповідально ставить під загрозу глобальну впевненість у вакцинах та здоров'я людей у цілому світі, поширюючи дезінформацію щодо вакцин, чия безпечність та ефективність доведені науково», - йдеться у заяві.

Заява Місії США в ОБСЄ прозвучала у відповідь на попередню заяву місії рф, у якій зверталась увага на переваги російської вакцини та лунав заклик до зацікавлених країн «розглянути можливість запуску виробництва вакцини».

«Нагадаю лише, що за співставної ефективності понад 90% та повної безпечності, дані щодо яких підтверджені публікацією в авторитетному медичному журналі «Лансет» попередніх результатів клінічних випробувань даного препарату, «Спутник V» суттєво переважає наявні аналоги у плані вартості та логістичної доступності», - серед іншого відзначав постійний представник росії у ОБСЄ, Лукашевич.

У своїй заяві Остріан також відзначила, що хоча запропоновані росією кроки можуть не вважатись у США ефективними, Америка надалі шукатиме шляхи співпраці щодо даної проблеми.

Російський медик із ампулою вакцини Sputnik V. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.