​Сенатори закликали вислати 300 російських дипломатів у відповідь на скорочення штату посольства США в москві

Сенатори-республіканці Марко Рубіо і Джим Ріш і сенатори-демократи Марк Уорнер і Боб Менендес спрямували лист президенту Джо Байдену, закликавши його вжити негайних заходів для збільшення штату американського посольства в москві, а якщо російський уряд не піде назустріч, то вислати 300 російських дипломатів, повідомляє Голос Америки.


«Така непропорційність дипломатичного представництва є неприпустимою, - пишуть сенатори. - Отже, росія повинна видати досить віз, щоб наблизитися до паритету між кількістю американських дипломатів, які працюють в росії, і кількістю російських дипломатів, які працюють у Сполучених Штатах. Якщо такі дії не будуть зроблені, ми закликаємо вас почати висилку російських дипломатів, щоб привести дипломатичну присутність США до паритету. Ми вважаємо, що такий крок був би розумним і відповідним».

Сенатори нагадали, що 1 серпня 2021 року росія ввела заборону на роботу російських громадян в американському посольстві, що поставило під загрозу діяльність посольства США в москві і здатність Держдепартаменту задовольняти консульські потреби американців в росії.

«Ми просимо вашу команду з національної безпеки вдатись до негайних конкретних кроків щодо забезпечення посольства США в москві кадрами і підтримкою, яких воно потребує, і прийняти відповідальні, співмірні і негайні заходи у відповідь на провокації, вжиті урядом росії», - резюмували законодавці.

Як «Голос Америки» розповідав раніше, у квітні відбувся черговий раунд дипломатичного протистояння, внаслідок якого США й росія відкликали своїх послів і зменшили дипломатичний персонал. Також посольство США в москві припинило видавати неімміграційні візи для подорожей, крім дипломатичних, а також обмежило деякі консульські послуги.

На червневій зустрічі президентів Байдена і путіна двостороннє посилення дипломатичного представництва не відбулось.

Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.