В Алчевську почали відстрілювати кандидатів у депутати

Уранці, 5-го жовтня, в м. Алчевськ (Луганська область) був поранений з пістолета Павло Лисянський - кандидат в депутати алчевської міської ради від ВО «Батьківщина». Про це «Конфлікти і закони» повідомили спостерігачі ГМ ОПОРА у Луганські області.
 
 
Подія сталася, коли Лиснянського зупинили двоє невідомих біля студентського гуртожитку Донбаського державного технічного університету. Після нетривалої словесної суперечки невідомі відкрили стрільбу з пістолета, від чого Павло Лиснянський отримав два вогнепальних поранення.
 
Наразі Лисянський знаходиться в хірургічному відділенні Алчевської міської лікарні, де його негайно прооперували. За даним фактом міліція вже порушила кримінальну справу.
 
Павло Лисянський очолює в м. Алчевськ «Молоду Батьківщину» та є заступником голови Алчевської міської партійної організації ВО «Батьківщина». Вчора він був зареєстрований в 11-му мажоритарному окрузі в якості кандидата на виборах до Алчевської міської ради.
 
Голова Алчевської міської організації «Батьківщина» Артем Саліхов заявив, що він пов’язує цей напад на Лиснянського з його участю у передвиборчій кампанії.
 
У кандидата в алчевську стріляли через його популярність серед виборців
 
На цей час кандидат в депутати Алчевської міської ради Павло Лисянський прооперований та знаходиться у стабільному стані. Про це повідомили в міській лікарні Алчевська. Крім того, лікарі зазначили, що життю Лисянського ніщо не загрожує, кулі йому видалили, він перебуває в нормальному стані, життєво важливі органи при пораненні не постраждали.
 
За фактом події вже порушено кримінальну справу. Офіційно слідство ще не висуває версій нападу. Проте неофіційно представники міських правоохоронних служб вважають, що, на їхню думку, причиною нападу могло стати або хуліганство, або політична діяльність Павла Лисянського. Адже він – досить відомий молодіжний активіст та лідер студентського руху.
 
З передвиборчою боротьбою пов’язують напад на свого однопартійця і в алчевській організації ВО «Батьківщина», яка й висунула Лисянського в депутати. В мажоритарному окрузі № 11 більшість виборців – студенти. Тому молодіжний активіст має непогані шанси на перемогу у виборах.
 
Поранений дав коментар з приводу вчиненого на нього нападу
 
Олексій Кормілецький, координатор кампанії громадського спостереження за виборами в Луганській області, зміг сьогодні поговорити з Павлом Лисянським.
 
Як розповів Павло, інцидент стався наступним чином: він був неподалік від гуртожитку, в якому мешкає, коли раптом до нього підійшло двоє невідомих. Один з молодих людей сказав: «Привіт, шахтар! Як справи?» і при цьому штовхнув його. («Шахтарями» називають студентів гірничого факультету, Лисянський вчиться саме там.) Павло спробував штовхнути незнайомця у відповідь, але приятель нападника дістав пістолет і вистрілив з нього чотири рази. Двічі пістолет дав осічку, а двічі пролунали постріли.
 
Разом з Павлом була його дівчина, яку нападники не чіпали, але погрожували. За словами Лисянського, охорона гуртожитків бачила сутичку, та не поспішала втрутись. Також охоронці не викликали швидку та міліцію, це довелось робити дівчині Павла.
 
Постраждалий вважає, що нападники його добре знали, оскільки натякнули на місце його навчання. Також, за словами хлопця, йому кілька разів до цього погрожували по телефону невідомі, але великого значення цим дзвінкам він не надавав і в міліцію не скаржився. Особливих конфліктів у нього не було і можливою причиною сьогоднішньої події Павло називає свою політичну та передвиборчу діяльність.
 
Матеріал підготовлений за інформацією ГМ ОПОРА, м. Алчевськ


Коментарі

  +0 #1 Коморовски 5 окт. 2010 г., 23:50:44
ПР рулит. Самая справедливая и правдолюбивая партия во Вселенной!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.