Юлію Тимошенко цієї ночі таємно перевезли до лікарні «Укрзалізниці»

likarnya zaliznitsi

 
Екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко в ніч з 20 на 21 квітня госпіталізували в Центральну клінічну лікарню № 5 "Укрзалізниці" Харкова.

Як повідомляє харківський Інтернет-ресурс "Главное", Юлія Тимошенко була доставлена до лікарні близько 23.00.

"Її перевезення було схоже на спецоперацію. О 18 годині у Качанівську колонію проїхали дві швидкі допомоги, мікроавтобус і чотири міліцейські машини. При цьому біля стін колонії знаходилося ще кілька міліцейських машин. Приблизно в цей же час персоналу ЦКЛ була дана вказівка додому не йти, залишатися на робочих місцях", - повідомляє видання.

За інформацією Інтернет-ресурсу, разом з Юлією Тимошенко до лікарні привезли ще "якусь жінку". "Обидві не промовили жодного слова", - цитує "Главное" слова свого джерела. Ув'язнених супроводжувала велика кількість людей.

"Після цього почалося оформлення паперів, частина супроводжуючих поїхала, частина знаходиться в ЦКЛ до цих пір", - повідомляє видання.

Нагадаємо, сьогодні захисник екс-прем'єр-міністра України Сергій Власенко заявив, що отримав офіційні висновки німецьких лікарів з оцінкою можливостей Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" в Харкові, куди Міністерство охорони здоров'я України запропонувало госпіталізувати Юлію Тимошенко.

"Згідно з висновками німецьких лікарів, вони не рекомендують лікуватися в лікарні "Укрзалізниці". Все інше - це питання медичної таємниці", - сказав Сергій Власенко.

Захисник екс-прем'єра повідомив, що отримав цей документ сьогодні лише після відвідування Юлії Тимошенко у Качанівській виправній колонії. "Її стан здоров'я не покращився", - зазначив він.

Сергій Власенко підкреслив, що влада досі не виконала розпорядження від 15 березня, яким Європейський суд з прав людини зобов'язав державу Україну забезпечити належне лікування Юлії Тимошенко в спеціалізованій клініці.

Як відомо, 2 квітня, тобто через півмісяця після припису Європейського суду з прав людини про необхідність лікування Юлії Тимошенко за межами в'язниці, прес-служба Генеральної прокуратури повідомила про доручення генпрокурора Віктора Пшонки "вжити необхідних заходів, в рамках чинного законодавства, для забезпечення обстеження та лікування Юлії Тимошенко в спеціалізованому медичному закладі за межами Качанівській виправній колонії ".

Пізніше прес-служба МОЗ заявила про створення чергової міністерської комісії з "висококваліфікованих спеціалістів" для проведення медичного огляду Юлії Тимошенко. При цьому в повідомленні зазначалося, що лікування Юлії Тимошенко "планується організувати в умовах спеціалізованого стаціонару в одній з багатопрофільних медичних установ міста Харкова, зокрема в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" у відділенні патології хребта та периферичної нервової системи.

Юлія Тимошенко 6 квітня відмовилася від лікування в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці", яку запропонувало Міністерство охорони здоров'я України. "Я категорично відмовляюся від штучно створених бутафорських умов в лікарні" Укрзалізниці "і вимагаю, щоб все це використовували для лікування хворих дітей", - обгрунтувала вона.

У зв’язку з цим партія "Батьківщина" вимагає негайного допуску захисника Сергія Власенка чи інших народних депутатів з фракції "БЮТ-Батьківщина" до Юлії Тимошенко, яка перебуває в лікарні "Укрзалізниці".

Про це йдеться в заяві партії "Батьківщина".

"Ми підозрюємо, що Юлію Тимошенко було переведено до лікарні примусово. В такому випадку влада знову продемонструвала свій страх перед політичними опонентами та нехтування демократичними стандартами", - заявили у партії.

"Чому переведення сталося уночі, в кращих традиціях тоталітаризму? Чому це сталося взагалі, якщо рекомендації групи міжнародних лікарів чітко говорять: Юлію Тимошенко треба лікувати в умовах спеціалізованого стаціонару, а не клініки загальної терапії?", - питають в "Батьківщині".

"Саме для того, щоб з'ясувати всі обставини цього переведення, ми вимагаємо негайної зустрічі з Юлією Тимошенко", - підкреслили в партії.

"Влада ще раз довела, що рекомендації та заклики міжнародного співтовариства для неї - порожній звук, так само як демократичні принципи, права людини та елементарні норми порядності", - йдеться в заяві.

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.