​РУХ НОВИХ СИЛ виступив за зміну виборчого законодавства

РУХ НОВИХ СИЛ разом з іншими опозиційними силами вийшов на всеукраїнську акцію «НІ! Виборам за законом януковича» біля Верховної Ради з вимогою ухвалити в другому читанні закон про нове виборче законодавство, повідомляє прес-служба партії РНС.


Народний депутат Юрій Дерев’янко наголосив, що РНС виступає за європейську систему виборів в інтересах народу, а не олігархів.

«Олігархи не повинні панувати в Україні і розставляти своїх ляльок на посади. Олігархів влаштовує виборча система януковича: мажоритарка і закриті списки. Мажоритарка дає змогу купувати голоси, тиснути адміністративним ресурсом і проштовхувати кандидатів, які вигідні олігархам. Закриті списки – корупційна система, коли кандидат може принести гроші і на партійному рівні домовитись про місце у списку. Мають бути відкриті партійні списки, повне скасування мажоритарки та заборона політичної реклами. На вибори витрачається колосальна кількість грошей, вплив на людей здійснюється через ЗМІ, зокрема телебачення. Допустимі дебати, але тотальне зомбування громадян є неприпустимим», - наголосив він.

Дерев’янко впевнений, що змусити Парламент прийняти новий виборчий кодекс може тільки тиск громадськості.

«Сьогодні законопроект проголосований в першому читанні, але робоча група дуже кволо працює, бо АП не зацікавлена, щоб ця система змінилась. Єдиний спосіб змусити їх це зробити – чинити громадський тиск. Тому нас має бути більше», - додав він.

Член Політради партії РНС Іван Слободяник нагадав, що з перших днів протестів РУХУ НОВИХ СИЛ зміна виборчого законодавства була і залишається однією з ключових вимог.

«Сьогодні нас просто дурять, замість того, щоб Верховна Рада була представництвом народу, сьогодні вона є закритим акціонерним товариством, ключ до цього, в тому числі, є чинна виборча система», - зазначив він.

Він додав, що активісти РУХУ НОВИХ СИЛ приєднались до цієї акції 15 травня у різних областях України.

«У закритих списках спочатку ставлять «косметику» - якихось відомих публічних людей, а за ними йдуть потрібні олігархам людей, які голосують за потрібні олігархам закони. Ми хочемо, що все було відкрито. Ми за чесні правила гри», - кажуть активісти РНС.

Окрім РУХУ НОВИХ СИЛ участь у акції взяли Громадський рух «Чесно», АвтоМайдан, ВО «Свобода», Громадянський Рух ХВИЛЯ, Європейська партія України, Об'єднання «Самопоміч», Громадянська позиція, ДемАльянс, Народний Рух України, Національний корпус, Сила Людей, Рух «Визволення», Українська Галицька Партія.


Нагадаємо, РУХ НОВИХ СИЛ розпочав збір підписів народних депутатів під поданням про ініціювання процедури імпічменту Порошенка для розслідування фактів його можливих злочинів. Наразі зібрано вже 54 голоси.

Фото info.rns.org.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.