​Юлія Тимошенко: Жодних законів про продаж землі без референдуму

«Батьківщина» звертатиметься до Конституційного Суду за тлумаченням тих статей Конституції, які говорять, що земля України належить народові. Це дозволить отримати відповідь на питання, чи може влада за спиною нації продати все, чим люди володіють.


Про це Юлія Тимошенко заявила під час мітингу під стінами Верховної Ради, де зібралися аграрії та представники громадянського суспільства, висловлюючись проти ініціативи влади розпродати землю, повідомляє прес-служба партії «Батьківщина».

«Якщо в Конституції це прописано, яке влада має право без згоди народу виставляти землю на розпродаж. Якщо ви це задумали, запитайте тоді в людей», – сказала вона і наголосила, що ключова вимога «Батьківщини» – спочатку провести референдум щодо земельного питання, а потім ухвалювати відповідний закон.

Як застерегла Голова партії, якщо ми зараз бездумно, не порадившись з аграріями та суспільством, ухвалимо закон про розпродаж землі, зокрема міжнародним корпораціям, «ми залишимось народом без майбутнього».

Юлія Тимошенко та команда «Батьківщини» запропонували людям план, який унеможливить розпродаж землі всупереч інтересам тих, хто на ній живе та працює.

Насамперед, зазначила політик, треба напряму звертатись до президента, адже всі рішення в країні наразі відбуваються з одного джерела. По-друге, треба проводити персональні зустрічі з депутатами аграрного комітету і від «Слуги народу», обраними за округами: «Хай вони людям в очі розкажуть, як планують продати вашу землю».

«Головний пункт нашого плану – не здаватися. Тільки сильний опір і залізна позиція: жодних законів про продаж землі без референдуму», – підсумувала вона.

Фото з відеоролика на YouTube



Коментарі

  +0 #1 Наталі 2 нояб. 2019 г., 11:54:55
Дорогенька редакція! А чому, власне, не піднімається питання по вже існуючому Земельному закону ( https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2768-14 ) , де у статті 121 ( https://i.factor.ua/ukr/law-30/section-163/article-1387/ ) чітко вказано про право отримання безоплатно кожним громадянином України ШЕСТИ ділянок землі різноцільового призначення? Роздайте замлю людям спочатку згідно існуючого закону, нормальну землю, а не чагарі і болота, а потім, дідько забери, піднімайте питання про прийняття закону про продаж!

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.