​Війна Вірменії і Азербайджана


По-перше, черговий етап збройного протистояння двох колишніх радянських республік є прогнозованим. Бо він був неминучим.

Розпад Радянського Союзу відбувся по кордонах республік, які входили в його склад. Тому Крим і Донбас — це Україна, Абхазія і Південна Осетія — це Грузія, Придністров’я — це Молдова, а Нагірний Карабах — Азербайджан. Це не про справедливість і національні вподобання, а про міжнародно визнаний юридичний факт. І той, хто зазіхає на нього, намагається зламати світовий безпековий порядок й втягнути людство у нову світову війну. Тобто, росія і її збочені союзники.

По-друге, Україна зараз протистоїть російській агресії, яка загрожує нашому існуванню. Тому нам не до гуманітарних нюансів. Нам важливо, наскільки загострення вірмено-азербайджанського конфлікту вплине на перебіг війни в Україні.

Відповідаю щиро, і нехай це здається цинічним.

У короткостроковий перспективі ці події ніяк на нас не впливають. Але вони дещо відволікають світ від того, що відбувається в Україні. Тому бажано, щоб конфлікт завершився якомога швидше. На будь-чию користь, хоча перевага Азербайджану сумнівів не викликає.

Російська зовнішня політика є гіпертрофовано персоніфікованою. Зараз не росія відверто підставляє Вірменію (Баку стверджує, що його наступ був погоджений з російськими «миротворцями»). Зараз оскаженілий путін мститься Пашиняну, який начебто його особисто зрадив, почавши загравати зі Штатами. Такий геополітичний нарцисизм кремля не є ефективним.

Тому у середньостроковому сценарії існує вірогідність того, що Вірменія згодом відійде від росії. І, відповідно, Вірменія припинить бути коридором для постачання до недоімперії складових до безпілотників та інших товарів воєнного та подвійного призначення. Але це буде нескоро, тому що у цій контрабанді обертаються надто великі гроші, від яких верхівці Вірменії відмовитися вкрай важко.

Тому не відволікаємося на другорядне. Слідкуємо за українським наступом і допомагаємо ЗСУ хто чим може.

Олександр Кочетков, facebook.com

Фото зі сторінки ФБ Олександра Кочеткова



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Ситуация на фронте за истекшие 2 дня остается более-менее стабильна. Есть критические моменты на отдельных направлениях

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.