На автошляхах Каліфорнії з’являться автомобілі, які рухатимуться дорогами штату без водіїв

Моторно-транспортний департамент Каліфорнії дав дозвіл компанії Nuro на використання безпілотних автомобілів на автошляхах цього американського штату. «Видання першого дозволу на використання є важливою подією в еволюції автономних машин в Каліфорнії, - заявив директор Моторно-транспортного департаменту штату Стів Гордон. - Ми продовжимо дбати про безпеку на дорогах в час розвитку цих технологій».


Компанія планує використовувати автономні змінені моделі машини Toyota Prius на початку 2021 року, а потім перейти на використання розроблених з цією метою апаратів R2. Про це в коментарі для преси заявив посадовець компанії Девід Естрада, повідомляє «Голос Америки».

Швидкість руху безпілотних машин не перевищуватиме 40 кілометрів на годину. Їхній рух буде дозволено лише за сприятливих погодних умов.

З 2017 року Nuro має експериментальний дозвіл на використання автономних машин в Каліфорнії. Згідно з цим дозволом, компанія мала забезпечити кожну машину водієм, який, у випадку надзвичайної ситуації, мав перейняти на себе керування машиною.

Експериментальний дозвіл на використання безпілотних автомобілів має також дочірнє підприємство Google Waymo в Аризоні. Компанія надає послуги перевезення мешканцям міста Фенікс. Однак під час кожної подорожі за кермом присутній водій, який слідкує за безпекою.

Автономний автомобіль Nuro. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.