​Ілон Маск запитав користувачів Twitter, чи йому продати 10% акцій Tesla

Засновник і керівник компанії Tesla, мільярдер Ілон Маск запитав своїх 62 мільйони підписників у Twitter, чи вони підтримують ідею, щоб він продав 10% своїх акцій.


«Останнім часом чимало говорять, що нереалізовані прибутки можуть бути способом ухиляння від сплати податків, тож я пропоную продати 10% від моїх акцій Tesla. Ви підтримуєте це?», - написав Маск, повідомляє Голос Америки.

Він додав, що дослухається результатів опитування, а також зауважив, що ніде не отримує «зарплати або грошових бонусів» й лише має акції: «Тобто, єдиний спосіб для мене заплатити особисті податки - це продати акції».

У Forbes підрахували, що Маск має приблизно 190 мільйонів акцій, і враховуючи вартість акцій компанії, продаж 10% його акцій приніс би йому 25 мільярдів доларів. З цих грошей він сплатив би 20% податків.

На момент написання цієї статті більшість користувачів проголосували за продаж акцій Маском.

Як повідомляють американські медіа, засновник Tesla, SpaceX та Neuralink мав на увазі новий «податок на мільярдерів», запропонований сенаторами-демократами. Багатіїв звинувачують в утримуванні грошей в акціях і таким чином ухилянні від сплати податків. Отримані до бюджету гроші можуть допомогти заплатити за соціальні та кліматичні ініціативи президента Джо Байдена, пише USA Today.

Маск, один з найбагатших людей у світі, раніше критикував «податок на мільярдерів». Як припускають деякі оглядачі, він все одно планував продати значну частину своїх акцій, щоб заплатити податки.

Як «Голос Америки» повідомляв раніше, Маск заявив, що продасть акції Tesla і пожертвує гроші, якщо ООН зможе довести, що пожертва обсягом приблизно 6 мільярдів доларів, може розв'язати проблему голоду в світі.

Таким чином Маск відповів на слова директора продовольчої програми ООН (WFP) Девіда Бізлі, що якщо мільярдери пожертвують 6 мільярдів доларів, це може врятувати від смерті 42 мільйони людей.

Як пише The Guardian, вартість компанії SpaceX може значно зрости, а отже Маск може стати першим у світі трильйонером.

Ілон Маск. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.