НМПУ вимагає кримінальної справи за фактом перешкоджання роботі журналістів у Сімферополі

pereshkodgannyaНезалежна-медіа профспілки України висловлює своє занепокоєння бездіяльністю співробітників міліції під час перешкоджання 30 березня 2012 року професійній діяльності знімальній групі Чорноморської ТРК.

30 березня в багатоповерховому будинку на вулиці Героїв Сталінграда в Сімферополі співробітники державної виконавчої служби виконували рішення суду щодо заселення до квартири ще одного мешканця. При проведенні виконавчих дій були присутні співробітники міліції та начальник міліції громадської безпеки Залізничного району Сімферополя. У присутності правоохоронців троє невідомих осіб перешкоджали журналістам Чорноморської ТРК виконувати свій професійний обов’язок по висвітленню процесу вселення.

НМПУ обурена тим, що посадові особи міліції всупереч ст. 2 Закону України «Про міліцію», відповідно до якої завданням міліції є захист прав і свобод громадян, припинення і розкриття злочинів, не вжили заходів по припиненню протиправної діяльності невідомих осіб стосовно журналістів. Тим часом, начальник міліції громадської безпеки Залізничного району Сімферополя , який був присутній на місці подій, проявив службову халатність та своєю бездіяльністю сприяв вчиненню злочину, передбаченого ст.171 КК України – перешкоджання законній професійній діяльності журналіста.

НМПУ вимагає, на підставі ст.ст.94, 97 КПК України, порушити кримінальну справу за фактом скоєння злочину, передбаченому ст.171 КК України, невідомими особами відносно знімальної групи Чорноморської ТРК. А також притягнути до дисциплінарної відповідальності за порушення Закону України «Про міліцію» та посадову недбалість начальника міліції громадської безпеки Залізничного району Сімферополя.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.