ГПУ зареєструвала заяву Луценка про скоєння злочину Кузьміним

gpu lutsenko zayava

 
Генеральна прокуратура України зареєструвала та внесла до єдиного реєстру досудових розслідувань заяву колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка щодо скоєння злочину першим заступником Генпрокурора Ренатом Кузьміним та слідчим Сергієм Войченком, повідомляє «Народна самооборона» з посиланням на УНІАН.


У Генпрокуратурі зауважили, що відповідне рішення за цією заявою відомство ухвалить у встановлені законом терміни.

Водночас адвокат екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка Ігор Фомін у коментарі УНН сказав, що ні він, ні його підзахисний не отримували повідомлення про те, що заяву про злочин було зареєстровано. «На сьогодні я знаю тільки зі ЗМІ, що таке відбулося. Особисто ні я, ні Юрій Луценко не отримували ніяких документів з Генеральної прокуратури про реєстрацію відповідної заяви. Вони нас мають повідомити письмово. Крім того, роз’яснити певні юридичні моменти. Наприклад, роз’яснити права Юрія Віталійовича як потерпілого у справі. А таких дій до сьогодні не відбулося», - зазначив захисник.

Нагадаємо, що 26 грудня 2012 року захист Юрія Луценка надіслав на ім’я Генерального прокурора України заяву Луценка про притягнення до кримінальної відповідальності першого заступника Генпрокурора Рената Кузьміна та слідчого Сергія Войченка за ухвалення ними постанови про затримання та арешт Юрія Луценка 26 грудня 2010 року.

Юрій Луценко у своїй заяві послався на рішення Європейського суду з прав людини у цій справі. Європейський суд 3 липня 2012 року визнав арешт і утримання під вартою Луценка такими, що порушують права людини.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.