Провідні юристи створили Комісію з розслідування порушень прав людини в Україні

providni yuristi

 
Найавторитетніші фахівців у галузі права та колишні політв’язні створили Комісію з розслідування порушень прав людини в Україні. Вони збиратимуть докази для міжнародного трибуналу за фактами порушення прав людини під час мирних протестів в Україні.


Прес-конференція з її засновниками відбудеться 29 січня 2014 року об 11.00 в прес-центрі Національної спілки журналістів України (вул. Хрещатик, 27-А).

Комісія формуватиме «Чорну Книгу» порушень прав людини, сприятиме відновленню порушених прав громадян, надаватиме об’єктивну оцінку подіям, що відбуваються у суспільстві.

Учасники: Володимир Василенко, Надзвичайний і Повноважений посол України, професор НаУКМА, д.ю.н., суддя міжнародного трибуналу щодо колишньої Югославії,

Олег Березюк, голова Українського юридичного товариства,

Євген Сверстюк, доктор філософії, дисидент, колишній політв’язень, учасник Ініціативної групи “Першого грудня”,

Микола Сірий, кандидат юридичних наук, кандидат юридичних наук, старший науковий співробітник Інституту держави і права ім. В.М. Корецького НАН України.

Володимир В`ятрович, кандидат історичних наук, активіст Громадського сектора Євромайдану.

На прес-конференції учасники повідомлять про первинні завдання та напрями діяльності Комісії, її персональний склад, структуру керівних органів, а також механізм співпраці з громадськістю.



Коментарі

  +2 #1 Галина 29 янв. 2014 г., 06:13:48
Правильно. Не должны оставаться без наказания все, кто издевался и над людьми и калечил их.

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.