Досудове розслідування проти Пшонки та інших колишніх високопосадовців не закрито та закрито не буде - ГПУ

rozsliduvannya pshonka

 
Генеральна прокуратура зупинила, а не закрила досудове слідство щодо колишніх Генерального прокурора В. Пшонки, першого заступника Генпрокурора Р. Кузьміна, екс-глави Служби безпеки України О. Якименка, а також глави Національного банку І. Соркіна у зв’язку з їх розшуком.


Про це у четвер, 21 квітня, під час брифінгу повідомив прокурор Генеральної прокуратури України В. Куценко, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

«Гарантую, що ці справи не закриті», - наголосив В. Куценко.

Прокурор Генеральної прокуратури України зазначив, що відповідно до ст. 280 КПК України підставою зупинення досудового розслідування є те, що підозрюваний переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності.

В. Куценко звернув увагу, що досудове розслідування зупинено, а не закрито.

«Якщо досудове розслідування у провадженні не зупиняти, то строки слідства вийдуть, і кримінальне провадження доведеться закривати», - зауважив прокурор Генеральної прокуратури України.

В. Куценко пояснив, що стосовно особи, яка переховується, виділяється окреме провадження, по якому досудове слідство зупиняється на час її розшуку.

Прокурор Генеральної прокуратури України зазначив, що в рамках кримінального провадження за фактом вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, у якому звинувачується В. Пшонка, вже 8 особам повідомлено про підозру, з них стосовно 4 осіб постановлено обвинувальні вироки, які набрали законної сили, стосовно 1 особи триває розгляд обвинувального акту, стосовно 3 осіб триває досудове розслідування. Відносно підозрюваних застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

«Для того, щоб В. Пшонка та його син не уникнули покарання, стосовно них матеріали виділено в окреме кримінальне провадження, яке зупинене, поки їх не буде знайдено», - пояснив В. Куценко.

Прокурор Генеральної прокуратури України зазначив, що справи щодо І. Соркіна, О. Якименка та Р. Кузьміна, які переховуються, також виділені в окремі провадження, щоб не вийшли строки слідства і їх не довелось закривати через завершення строків.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.