​Магазини не повинні вимагати дозволи на придбання зброї. Судове рішення

Маємо чергову перемогу здорового глузду над бюрократами міліцейської держави. Так, суд першої інстанції дуже якісно обґрунтував незаконність пункту Постанови КМУ «Про затвердження ліцензійних умов виробництва і торгівлі зброєю», який зобов'язував продавців перевіряти в покупця зброї дозвіл на придбання (а потім додатково ще й інший на зберігання).


Попри те, що в Україні досить сучасний закон «Про ліцензування видів господарської діяльності», бізнесмени з МВС не хочуть втрачати монополію в контролі за торгівлею зброєю і в підзаконний акт про ліцензування продавців зброї засунули пункт про ліцензування ще й покупців зброї!

Півтора роки тому почався судовий процес, але через критичне перевантаження окружного адміністративного суду, рішення суду в першій інстанції було винесене нещодавно.

Але витрачений час вартий того. Нам важливо, не стільки досягнутий результат в першій інстанції, а позиції трьох суддів у цілому щодо обігу зброї і необхідності врегулювати цей обіг саме законом.

Тож, щиро дякуємо судді А.Б. Федорчук, І.А. Качур та А.С. Мазур за проявлення сміливості щодо відстоювання верховенства права в цій сфері. Бо наша боротьба не за зброю (її і так достатньо), а за права, гарантовані Конституцією.

Звичайно, буде апеляція від КМУ, але спільними зусиллям і її пройдемо.

Також дякуємо всім фундаторам юридичної боротьби за право на збройний захист, що не полишали віри і всі півтора роки були з нами. Боротьба триває.

Українська асоціація власників зброї

Фото-документ УАВЗ



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.