​До квартири журналістки «Українського радіо» прийшли з обшуком

У квартирі журналістки та заступниці головного редактора «Українського радіо» Світлани Мялик Генпрокуратура разом із СБУ проводить обшук. Про це вона повідомила «Українській правді».


«Зараз я перебуваю у своїй квартирі на вулиці Михайла Донця, 2а. Несподівано до мене додому прийшли співробітники СБУ та Генпрокуратури, проводять обшук», - сказала вона. За її словами, у квартирі шукають флешки, телефони, ноутбуки та інші носії інформації.

Журналістка зазначила, що вона не розуміє, через що у неї обшукують квартиру, але пов'язує це зі своєю журналістською діяльністю.

«Останнім часом я проводила журналістське розслідування, яке пов'язано з тіньовими схемами щодо ненадходженням коштів до державного бюджету. Кілька днів поспіль мені надходили непрямі погрози від різних людей, які натякали на те, щоб я не пхала свого носа, куди не слід», - сказала Мялик.

Вона додала, що ніхто конкретно їй не говорить, що у нею шукають та що буде далі, не виключає, що на неї можуть одягти кайданки.

«Я у шоці», - сказала журналістка.

Речниця СБУ Олена Гітлянська в коментарі «Українській правді» заявила, що обшук проходить не у журналістки, а у її брата. «Я не знаю, чи в неї. Наскільки я знаю, він мав проходити у її брата. Можливо, якщо вони живуть в одній оселі… Але її професійна діяльність точно ніякого відношення до цього не має», - сказала Гітлянська.

Мялик спростувала твердження СБУ, що нібито обшук проходить не у неї, а у брата.

«Обшук проходить саме у мене, в ухвалі Печерського суду значиться моє ім'я», - сказала журналістка.

Вона пояснила, що її брат очолює відділ по боротьбі з незаконним обігом акцизних товарів ОБНОТ Києва і його, можливо, підозрюють у тому, що він надав їй інформацію для розслідування.

«У моєму розслідуванні якраз йдеться про роботу тіньових схем у ОБНОТі. Я вважаю, що це певною мірою тиск», - сказала Мялик.

Пізніше, на сторінці журналістки у Fаcebook речниця СБУ звинуватила Мялик у перекручуванні інформації, пише «Українська правда».

«Світлано, ну навіщо ти таке пишеш? Ми ж з тобою розмовляли і ти точно знаєш, що справа прокуратури і тебе вона ніяк не стосується!», - написала вона.

В Єдиному реєстрі судових рішень поки що не опубліковане жодне рішення стосовно обшуків у журналістки, тому важко зрозуміти, з якою саме справою пов'язані такі дії силовиків.

«Українська правда» звернулась за коментарем до Генпрокуратури стосовно даної справи, але відповідь поки не отримала, повідомляє видання.

Фото «Українська правда»



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.