​СБУ викрила співробітників ДБР, які «кришували» недоброчесний бізнес

Підрозділи СБУ провели спецоперацію у Києві, у ході якої викрили двох співробітників Державного бюро розслідувань. Це вдалося зробити на гарячому – під час отримання зловмисниками грошей за хабар. Вони, на замовлення бізнесмена, хотіли підкупити працівника прокуратури і «вирішити потрібне питання», повідомляє прес-центр СБ України.


За інформацією СБУ, вказані службовці ДБР системно лобіювали інтереси забудовників і «допомагали» бізнесменам вести підприємницьку діяльність.

Вони маскували свої дії під виконання службових обов’язків, пов’язаних із викриттям корумпованих правоохоронців та держслужбовців. При цьому тиснули на інших правоохоронців і посадових осіб із проханнями «закрити очі» на порушення своїх «клієнтів».

У випадках, коли їм відмовлялися «іти назустріч», співробітники ДБР створювали штучні умови для підкупу посадовців.

За одним із таких фактів їх задокументувала СБУ.

Зокрема, учасники протиправної схеми звернулися до працівника прокуратури із «проханням» зняти арешт із «потрібної» земельної ділянки, а також закрити відповідне кримінальне провадження. За таку послугу вони обіцяли заплатити $5 тис.

Зловмисників затримали офіцери СБУ. Наразі їм повідомлено про підозру за 2 статтями Кримінального кодексу України: ст. 369-2 (зловживання впливом) та ст. 370 (провокація підкупу).

Вивчається можлива причетність фігурантів до інших протиправних дій. Встановлюється коло усіх осіб, які можуть бути причетними до цієї злочинної діяльності.

Заходи із викриття зловмисників проводили співробітники Головного управління СБУ по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, а також слідчі Головного слідчого управління СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Фото ssu.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.