Влада не дозволила канадським лікарям зробити необхідні аналізи Тимошенко

timo23 02 2012Канадський лікар Петро Куйтан, який у складі незалежної медичної комісії обстежував Юлію Тимошенко, заявляє, що влада України не дозволила іноземним медикам зробити необхідні аналізи для встановлення екс-прем'єр-міністрові точного діагнозу.

"Незважаючи на те, що в канадської команди було обладнання для проведення аналізів, яке могло видати результати негайно, українська влада відмовилася дозволити його використання, заявляючи, що ми порушимо кілька законів. А це може призвести до кримінального переслідування", - цитує заяву Петра Куйтана українська служба радіостанції "Свобода".

За його словами, після обстеження Юлії Тимошенко виявилася необхідність проведення аналізу крові і токсикологічного тестування. "Пані Тимошенко була в повній згоді з нашими пропозиціями і просила про конфіденційне і незалежне тестування", – наголосив канадський фахівець, відзначивши при цьому, що "владні чиновники також заборонили збирання будь-яких необхідних зразків для аналізу".

Петро Куйтан додав, що лікарі звернули увагу чиновників на те, що привезене устаткування було перераховано в оригінальних офіційних документах.

"Будь-які заяви про те, що Юлія Тимошенко відмовилася від незалежного тестування, є неправдою. Я також висловив занепокоєння з приводу введених їй речовин, які заборонені в Канаді", – заявив канадський лікар.

Як відомо, професор, експерт з питань судової медицини, колишній міністр охорони здоров'я Микола Поліщук 16 січня заявив, що Юлії Тимошенко надають знеболюючий засіб з групи нестероїдних протизапальних препаратів, який не використовується у жодній іншій країні, крім країн СНД, через його неефективність. "Такий снодійний препарат як ГОМК не може даватися хворому без нагляду лікаря, тому що реакція на нього може бути різною. Він може викликати навіть порушення дихання. Тому я хотів би застерегти і тих лікарів, які застосовують такий препарат, щоб вони були обережними та не призначали людині, не знаючи, яка може бути чутливість до нього, а якщо і призначають, то необхідний постійний контроль лікаря", - підкреслив Микола Поліщук.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Сегодня ночью наша страна подверглась очередному нападению с воздуха со стороны рашистской федерации 20-ю ударными беспилотниками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.