На Миколаївщини відбулася спроба рейдерського захоплення міськвиконкому Южноукраїнська

zabzaluk26 03 201223 березня Комітет Верховної Ради України з питань держаного будівництва та місцевого самоврядування, беручи до уваги фактично спробу рейдерського захоплення «регіоналами» Южноукраїнського міськвиконкому, провів засідання, на якому розглянув питання щодо неправомірних дій місцевої влади та миколаївського губернатора Круглова по відношенню до мера міста Южноукраїнська, опозиціонера - Андрія Стуліна.

Про це повідомив член фракції «БЮТ-Батьківщина» Роман Забзалюк, пише byut.com.ua.

Зокрема, на засіданні було ухвалене рішення про необхідність негайного дотримання владою Миколаївщини діючого законодавства, а саме: припинення блокування органами МВС міськвиконкому та перешкоджання в роботі законно обраного виборцями мера. Саме такі рішення були спрямовані Комітетом на адресу глави ОДА Миколаївської області М.Круглову, Южноукраїнській міській раді, прокурору Миколаївської області В.Гальцову.

Коментуючи ці події, народний депутат Роман Забзалюк відзначив: «Вся область знає, що регіонал-губернатор з перших же днів обрання БЮТівця на посаду мера Южноукраїнська заявляв про те, що докладе усіх зусиль для відсторонення опозиціонера від посади міського голови. Причому акцент ставився саме на політичних мотиваціях. Ну, а які методи та зусилля у влади «регіоналів» по відношенню до інакомислячих, країна добре знає. Протягом усієї каденції йшло брутальне цькування мера та його виконкому. Цілодобово гієни режиму в погонах вишукували хоч щось, щоб дискредитувати Стуліна. Провокації, тиск, шантаж, залякування, підкуп. От, власне кажучи, їх арсенал».

«І не дивно, що прокуратура не відреагували на заяви та мої запити щодо прямого тиску та спроб підкупу низки депутатів Южноукраїнської ради, які проявили принциповість та встали на захист мера. А от на формальний протокол, швидкоруч та незграбно зістряпаний місцевими «сбушниками», регіонали відреагували миттєво, згадавши, нарешті, очевидно вперше, про закон. Що не скажеш про таку їх оперативність в питаннях по боротьбі зі кримінальною злочинністю», - сказав Забзалюк.

Народний депутат нагадав, що 12 березня в місті Южноукраїнську відбулося втручання в роботу органів місцевого самоврядування з боку Миколаївської ОДА, а саме: зігнавши працівників Южноукраїнської АЕС (в робочий час) на так звану зустріч губернатора області з громадою міста, губернатор разом з депутатом-регіоналом Кімом (по якому було ще зовсім недавно порушено тими ж сбушниками низку кримінальних справ за підозрою у розкраданні багатомільйонних коштів) озвучив рішення про припинення повноважень мера-опозицінера А.М. Стуліна, при цьому брутально намагаючись дискредитувати його. Наступного дня правоохоронці не допустили А.Стуліна та депутатів від «Батьківщини» до міськвиконкому.

«І зовсім не входило в плани знаних рейдерів те, що саме їх колеги-регіонали у Верховній Раді «нагнули» в черговий раз Конституційне «шапіто» та отримали таке собі рішення, яке повністю закреслює їх потуги, а саме: право чиновників брати участь у загальних зборах підприємств або організацій, бути співзасновником підприємств та організацій, що мають на меті одержання прибутку», - сказав Роман Забзалюк.

Народний депутат зазначив, що «таким чином Стулін залишається легітимним мером міста Южноукраиїська, якщо ми говоримо про дотримання законів України. Хоча очікувати правомірних дій від регіоналів, які щоденно ігнорують Закони і Конституцію та лише набивають собі кишені, не доводиться».

«Регіонал-губернатор повинен щонайменше вибачитись перед мером-БЮТівцем Южноукраїнська, а заодно і місцевий прокурор, працівники відділку МВС та особливо співучасники карального загону «Вороння». Саме так в народі тепер називають беркутівців, яких, з легкою руки влади кліптократів, остаточно дискредитовано в очах громадськості країни», - додав Забзалюк.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.