Віталій Бойко очолив новий склад Вищої кваліфікаційної комісії суддів України

25 травня 2009 року у Києві відбулося перше (організаційне) засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів України у новому складі. На ньому були присутні всі 13 членів ВККСУ, семеро з яких обрані з’їздом суддів України, двоє призначені Верховною Радою України, двоє ­─ Президентом, одна особавід Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, одна ─ відМіністерства юстиції. Члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів України здійснюватимуть свої повноваження протягом трьох років на громадських засадах.

За підсумками таємного голосування головою ВККСУ обрано Віталія Бойка, Голову Верховного Суду України у відставці (очолював найвищий судовий орган у 1994-2002 роках).

Судді Верховного Суду України Микола Пінчук та Ярослав Романюк, делеговані до ВККСУ з’їздом суддів України, обрані на посади заступника й секретаря Комісії відповідно.

Як відомо, Вища кваліфікаційна комісія суддів України уповноважена давати висновок про можливість обрання суддів Верховного та вищих спеціалізованих судів України, перевіряти додержання кандидатами на ці посади, а також суддями цих судів конституційних вимог щодо їх статусу, давати висновок про звільнення зазначених суддів з посади, а також проводити їх атестацію і присвоювати їм відповідні кваліфікаційні класи.

ВККСУ розглядає звернення про дисциплінарну відповідальність суддів апеляційних судів, проводить пов’язані з цим службові перевірки, за наявності підстав порушує дисциплінарні провадження та вирішує питання щодо їх дисциплінарної відповідальності. Також комісія розглядає скарги на рішення (висновки) кваліфікаційних комісій суддів, дає дозвіл на складання та приймає повторний (додатковий) іспит у суддів, яким відмовлено в рекомендації до обрання суддею безстроково, припиняє перебування у відставці судді (крім суддів місцевих судів).

Перше робоче засідання комісії має відбутися 11-12 червня 2009 року.

Прес-служба Верховного Суду України



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.