​Суд по справі януковича допитав свідка обвинувачення Юрія Сергєєва

Суд над януковичем, якого Генеральна прокуратура України звинуватила у державній зраді, відбувся сьогодні, 15 серпня, в Оболонському районному суді міста Києва відповідно до процедури заочного засудження.


Суд допитав свідка з боку звинувачення - колишнього постійного представника України в ООН Юрія Сергєєва.

Головуючий суддя Владислав Дев'ятко оголосив про відновлення судового засідання о 14:11. Прокурор Руслан Кравченко відразу ж подав клопотання про допит Юрія Сергєєва. Свідок не відмовився від дачі показань.

Росія надала на Радбезі ООН статус офіційного документа зверненню колишнього президента України віктора януковича про введення російських військ в Україну. Саме це під час засідання суду над януковичем заявив Юрій Сергєєв.

«Звернення януковича було не просто зачитано і показано, вранці цього ж дня делегація рф надає йому офіційний статус - статус офіційного документа Ради Безпеки. Така формула існує. Таким чином, статус зовсім інший. Він був поширений серед членів Ради Безпеки як офіційний документ», - сказав Юрій Сергєєв.

Сергєєв також підтвердив підпис януковича під зверненням про введення військ рф в Україну. Тобто, Юрій Сергєєв підтвердив, що екс-президент підписав звернення до президента рф володимира путіна про введення російських військ в Україну.

«Так, підпис там був», - заявив Сергєєв. Він також сказав, що колишній постред рф в Радбезі ООН оформив документ, як офіційний папір ООН. За словами свідка, легітимність даного звернення є спірною, з огляду на масштаб шкоди, яку це принесло Україні. Після завершення допиту Сергєєва суддя Дев'ятко переніс засідання суду над януковичем на 10:00 17 серпня.

Під час брифінгу після судового засідання представник сторони обвинувачення прокурор Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України Руслан Кравченко зазначив, що в цілому сторона обвинувачення задоволена результатами допиту, але коментувати покази свідка не має права.

«Всю оцінку показів свідка буде надано судом. На наступному засіданні суду буде продовжено дослідження доказів», - прокоментував прокурор Головної військової прокуратури ГПУ.

Пряма трансляція засідання суду

Президент-зрадник віктор янукович. Фото з відеоролика на YouTube



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.