​Суд ухвалив вирок екс-працівнику Конотопського виправного центру за отримання неправомірної вигоди

14 березня 2019 року Конотопський міськрайонний суд Сумської області ухвалив вирок у справі №577/4498/18 стосовно громадянина С., який обвинувачується в скоєнні злочину, передбаченого частиною першою статті 368 Кримінального кодексу України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, повідомляє «Судова влада України» з посиланням на прес-службу суду.


Суть обвинувачення полягає в тому, що громадянин С., працюючи в Конотопському виправному центрі (№ 130), запропонував одному з засуджених передати йому неправомірну вигоду в розмірі 1 тис. доларів США за можливість достроково бути звільненим від відбування покарання у вигляді обмеження волі, пообіцявши скласти позитивну документацію, тобто довідку (характеристику), яка необхідна для пред’явлення на розгляд комісії по умовно-достроковому звільненню, свій позитивний голос в ході проведення та особисту участь у розгляді даного питання судом. При обговоренні злочинної пропозиції, домовились про зменшення суми неправомірної вигоди до 10 тис грн, які в подальшому й були передані посадовцю.

Вироком суду від 14 березня 2019 року у справі № 577/4498/18, пр. № 1-кп/577/106/19 затверджено угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором військової прокуратури Сумського гарнізону та громадянином С.

Обвинуваченого визнано винним за частиною першою статті 368 Кримінального кодексу України і призначено покарання у виді штрафу в розмірі 1250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 21250 грн., з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах строком 1 рік.

Вирок суду не набрав законної сили.

Фото court.gov.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.