Суд не надав захисту Юлії Тимошенко всі матеріали кримінальної справи

Печерський районний суд міста Києва сьогодні, 4 серпня, продовжує розгляд по суті кримінальної справи, порушеної стосовно лідера партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко за звинуваченням у перевищенні службових повноважень під час підписання газових контрактів з Росією у 2009 році.

На минулому засіданні головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко суддя Печерського районного суду Родіон Кірєєв продовжив свою улюблену практику позбавлення екс-прем'єра якісного і повноцінного захисту: новому захисникові Юрію Сухову для ознайомлення з матеріалами 16-томної справи він надав всього два дні.

"Ми сподівалися, що суд все ж таки дасть час для ознайомлення, а, на жаль, суд дав фактично два дні. Як можна захищати в таких умовах? Звісно, це не може бути якісним і кваліфікованим наданням юридичних послуг", - обурився адвокат.

Втім Юрій Сухов два дні провів у Печерському суді, де вивчав матеріали справи. Але і тут йому не було створено належних умов для роботи. "Працювати дуже складно. Мало того, що в маленькій кімнатці постійно знаходиться більше 20 людей у зв’язку з прийомним днем, там ведеться ще й відеоспостереження. Відповідно моя робота як адвоката здійснюється під тотальним контролем", - заявив він. Юрій Сухов написав заяву на ім’я голови Печерського суду з проханням надати іншу кімнату для ознайомлення зі справою, але жодної відповіді не отримав.

Сама Юлія Тимошенко констатує, що влада чинить тиск на всіх захисників, які брали участь у судовому процесі. За її словами, наприклад, справжній терор почався стосовно Миколи Сірого, якому свого часу суд теж дав лише дві доби на ознайомлення зі справою, і тому адвокат змушений був відмовитися від участі у процесі. Тепер Миколу Сірого безпідставно звинувачують у плагіаті в дисертації 20-річної давнини. "Йде прямий удар по захиснику. Причому удар з незаконним використанням силових структур", - сказала Юлія Тимошенко.

У складній ситуації – і інші захисники. Стосовно Миколи Титаренка Кваліфікаційно-дисциплінарною комісією адвокатури відкрито дисциплінарне провадження, позбавлення адвокатського посвідчення загрожує і Олександру Плахотнюку, і Миколі Сірому.

"Тобто людей репресують, адвокатів репресують, їх примушують робити те, що вони не здатні робити, і за це їх дуже жорстоко карають – за те, що вони не поступають протизаконно", - заявила Юлія Тимошенко.

Вона не відмовляється від намірів всіма можливими засобами боротися з несправедливістю в суді. Всі незаконні кроки судді Родіона Кірєєва ретельно фіксуються нею і адвокатами. "Ми взяли за правило документувати всі порушення, які суддя проводить протягом дня, і коли він проводить такі явні і недопустимі порушення, то зрозуміло, що ми на наступний день оформлюємо це заявою про відвід, щоб це залишилося в справі", - пояснила Юлія Тимошенко.


Захисник не знайшов у судових матеріалах протоколи засідань суду


Захист екс-прем'єра Юлії Тимошенко має намір наполягати на перенесенні судового засідання з розгляду газової справи у зв'язку з відсутністю матеріалів про засідання суду, які проходили після 29 червня.

"З урахуванням того, що суд технічно не може надати мені можливість ознайомитися з матеріалами справи, я буду просити, щоб суд оголосив перерву для того, щоб суд підготував всі матеріали і дав мені їх у повному обсязі. Суд не готовий, щоб я ознайомився з матеріалами справи ", - сказав адвокат Юрій Сухов.

Захисник Юлії Тимошенко уточнив, що в матеріалах справи немає протоколів судових засідань. "Є 16-й том, який закінчується протоколом судового засідання від 29 червня, коли Юлії Тимошенко вручали обвинувальний висновок. Всіх інших засідань протоколи відсутні. Я попросив аудіозапис цих засідань. Ось тільки що я отримав їх від судді, дав відповідну розписку, і я, як мінімум, повинен ознайомитися з цими записами, і для того, щоб їх прослухати, потрібно як мінімум чотири робочих дні", - пояснив він.

Юрій Сухов також додав, що після надання судом всіх необхідних матеріалів він має намір просити виділення додаткового часу для ознайомлення з матеріалами кримінальної справи екс-прем'єра.

Суддя Кірєєв не дозволив захисникові Юлії Тимошенко підготуватися до допиту свідків

Захисник Юлії Тимошенко Юрій Сухов звернувся до суду з клопотанням про надання йому достатнього терміну для ознайомлення з матеріалами справи і, відповідно, заявив про необхідність оголосити перерву у судових засіданнях.

"Я прошу вас враховуючи, що з об’єктивних причин я не готовий до допиту свідків, не тому, що я цього не хочу, а тому, що наданого судом часу було недостатньо для ознайомлення з матеріалами справи, я прошу дати мені ще час на ознайомлення з ними. Я не буду називати конкретні терміни і прошу надати час на розсуд суду", - заявив Юрій Сухов у судовому засіданні.


Адвокат повідомив суду, що за 13 годин встиг ознайомитися з 482 аркушами кримінальної справи екс-прем'єра. "Це майже весь 16-й том і частина 15-го. З матеріалами судового слідства я не зміг ознайомитися через те, що вони ще не сформовані, а це необхідно для підготовки до допиту свідків", - наголосив він.

Крім того Юрій Сухов повідомив, що в Печерському суді не було створено належних умов для ознайомлення зі справою. "Я звертався до керівництва суду, бо в тій кімнаті, де я знайомився, просто неможливо працювати, бо там було ще близько 20 людей і стояв галас", - уточнив він, додавши, що в кімнаті велося відеоспостереження. "Тому мені доводилося прикривати нотатки, щоб зберегти адвокатську таємницю", - сказав він.

Захисник Юлії Тимошенко наголосив, що у разі ненадання йому часу для ознайомлення з матеріалами справи він буде змушений повторно звертатися з таким клопотанням до суду.

Не дивлячись на логічність обґрунтування клопотання Юрія Сухова, головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв на місці постановив відмовити у задоволенні клопотання. 


«Зараз мій захисник повідомив, що за дві доби ознайомитись з 5 тис.стор. справи неможливо. Йому ввічливо пояснили,що вважають його ознайомленим.

Захисник у відповідь повідомив, що не може сьогодні приймати участь у допиті свідків, бо справи не знає», - написала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Twitter.

Суддя Кірєєв побоявся бачити журналіста у якості свідка

Родіон Кірєєв частково задовольнив клопотання Юлыъ Тимошенко про залучення до кримінальної справи матеріалів журналістського розслідування, але відмовив у допиті в якості свідка журналіста, який підготував статтю, якою доводиться вплив Адміністрації Президента на перебіг судового процесу.

"Прошу долучити ці документи до матеріалів справи, і до клопотання додаю вимогу про залучення у якості свідка журналіста, яким готувався цей матеріал. Цим журналістом встановлено, що заяви від імені свідків в суді робляться в Адміністрації Президента, що свідчить про сфальшованість цієї справи. Розслідування журналістів довели, що судовий процес зрежисований Адміністрацією Президента, адже після показів екс-заступника Генерального прокурора Тетяни Корнякової про те, що директиви не є директивами Кабінету Міністрів, я зрозуміла, що на неї здійснювався тиск, і Адміністрація Президента відправила до "Української правди" нібито заяву від імені Корнякової", - обґрунтувала Юлія Тимошенко своє клопотання.

Втім суддя Родіон Кірєєв повідомив, що питання допиту у якості свідка журналіста "Української правди" може розглядатися в окремому клопотанні після допиту вже заявлених свідків. "Задовольнити клопотання частково, долучити до матеріалів справи текст журналістського розслідування і відмовити у допиті у якості свідка журналіста, який підготував цей матеріал, через передчасність заявлення цієї вимоги", - зачитав він рішення суду.

Як відомо, Юлія Тимошенко зареєструвала в канцелярії Печерського суду клопотання про залучення до кримінальної справи журналістських матеріалів Інтернет-видання "Українська правда", які підтвердили керування Адміністрацією Президента судовим процесом, ще 29 липня.

Цього дня видання оприлюднило підтвердження того, що Адміністрація Президента безпосередньо здійснює вплив на справу Юлії Тимошенко, не лише контактуючи зі свідками, але і намагаючись відповідним чином формувати інформаційне поле. Йдеться про нібито особисту заяву свідка у справі Юлії Тимошенко від сторони обвинувачення екс-заступника Генпрокурора Тетяни Корнякової, яку, як з'ясували журналісти, насправді було написано на комп’ютері в Адміністрації Президента на Банковій.

«Долучили до справи розслідування УП про керованість судом з Адміністрації президента. Але Лещенка (автора) не допустили, як свідка. Єханурови їм зручні, а Лещенко ні», - прокоментувала Юлія Тимошенко рішення судді Кірєєва на своїй сторінці у Twitter.

Тимошенко – у мене коса, а не сокира, нею дров не нарубаєш

У своїй сторінці на Twitter Тимшенко повідомляє, що ГПУ долучило до справи вирок по генералу Олійнику (МО РФ) як «доказ» її участі в хабарництві 96 року.
 
«Прочитала. Хабарництва там немає!» - наголошує екс-прем’єр. Вирок Олійнику винесений за перевищення службових повноважень (ст. 286 УК РФ) з кар'єрних міркувань і незаконну вирубку лісу (ст. 260 УК РФ). Тепер питатимуть, де сокира, якою я вирубувала ліс з Олійником в Підмосков'ї. Дрова потрібні були, бо газ дорогий. У мене коса, а не сокира».
 
Унікальні прокурори долучать до справи унікальні матеріали
 
Юлія Тимошенко погодилася на залучення рішення суду Російської Федерації щодо генерала Міноборони РФ Григорія Олійника до матеріалів газової справи.

"Перевищення посадових повноважень Олійником – це внутрішня російська справа. Якщо він перевищив свої повноваження, в принципі, за це він і відповідає. Корпорація ЄЕСУ на той час нормально робила свою справу і робила все, що треба, для того, щоб українська продукція була поставлена вчасно", - сказала Юлія Тимошенко у судовому засіданні.
В свою чергу, адвокат підтримав позицію своєї підзахисної, зазначивши, що рішення російського суду жодним чином не стосується газової справи Юлії Тимошенко, і те, що сторона обвинувачення долучити ці матеріали, свідчить про безпідставність обвинувачень.

"Ці матеріали як матеріали, які характеризують мою підзахисну, жодним чином не можуть розглядатися, адже там не сказано нічого про корпорацію і не має стосунку до цієї справи. Але, враховуючи те, що в звинуваченні безпідставно зазначено, що "на шлях виправлення Тимошенко не стала", я прошу долучити ці матеріали як ті матеріали, які виправдовують Тимошенко Юлію Володимирівну", - сказав він.


 
У ході обговорення клопотання сторони державного обвинувачення Юлія Тимошенко назвала прокурорів "унікальними", за що суддя зробив їй зауваження і пригрозив видаленням з зали суду. Адвокат Юрій Сухов зазначив, що висловлювання Юлії Тимошенко не є образливими.

Він підкреслив, що стаття 260 Кримінального кодексу РФ, за якою засуджено Григорія Олійника, передбачає покарання за незаконну вирубку дерев і чагарників, а стаття 286 - за перевищення службових повноважень, тож обвинувачення Юлії Тимошенко виглядає вкрай нелогічним і абсурдним.

Раніше суд оголосив технічну перерву у судовому засіданні для надання стороні захисту часу для ознайомлення з клопотанням сторони обвинувачення, яке стосується залучення до матеріалів справи рішення суду Російської Федерації про перевищення генералом Григорієм Олійником службових повноважень і завдання ним збитків в обсязі 320 мільйонів доларів.
 
За перебігом судилища спостерігають європейські дипломати
 
На судовому засіданні з розгляду кримінальної справи лідера партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко у Печерському районному суді міста Києва присутні представники посольств Франції і Австрії в Україні.

Дипломати, акредитовані в Україні, присутні на кожному засіданні суду. Зокрема, минулого тижня у залі за перебігом процесу спостерігав аташе з прав людини Посольства США в Україні Метт Сттафорд.

При цьому Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Жак Фор під час круглого столу "Право на захист: проблеми реалізації", організованого Українським юридичним товариством, який пройшов минулого тижня, заявив, що події навколо судового процесу над Юлією Тимошенко не сприяють позитивному іміджу України у світі.

На Хрещатику і у дворі будівлі Печерського суду зібралися численні прихильники Юлії Тимошенко, які, не дивлячись на холодну зливу, продовжують підтримувати лідера "Батьківщини".
 
Огризко плутається в свідченнях
 
Юлія Тимошенко заявляє, що екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко є непереконливим у своїх свідченнях щодо кримінальної справі про укладення газових угод 2009 року.
 
«Зараз, як свідок, вже 3 години допитується екс-міністр Огризко (близький друг Ющенка). Працює з прокуратурою як одне ціле. Плутається в показах, - написала Юлія Тимошенко на своїй сторінці у Twitter. - Огризко вважає, що мій злочин проти держави - це ціна на газ на 2009рік 232$, яка була нижчою ніж в усіх країнах, крім Біларусі. Сьогодні-350$!».
 
При цьому екс-прем'єр наголосила, що Володимир Огризко навмисно викривлює факти. "Він вважає, що мій злочин проти держави – це ціна на газ на 2009 рік 232$, яка була нижчою, ніж в усіх країнах, крім Білорусі. Сьогодні - 350$!", - констатувала Юлія Тимошенко.
 
Як відомо, у травні департамент нафти і газу Міністерства енергетики повідомив, що газ для українців у третьому кварталі 2011 року коштуватиме не 313 доларів, а 350 доларів за тисячу кубометрів, а в четвертому - не 347, а 400 доларів.
 
Судилище допитало одного свідка і пішло на перерву
 
Головуючий у судовому процесі Родіон Кірєєв оголосив перерву у судовому засіданні для відпочинку до 16:00.

На даний час суд встиг допитати лише одного свідка – екс-міністра закордонних справ Володимира Огризка. Допит тривав 3,5 години.
 
«Під час допиту Огризко огризався.... Не в темі чоловік. Знає точно, що я винувата, а в чому - він не в курсі», написала у своєму твіті Юлія Тимошенко.
 
До матеріалів справи проти Тимошенко додали «пусті папери»
 
Про це заявив захисник Юлії Тимошенко Юрій Сухов.
 
«Сьогодні у суді я вперше побачив ряд документів, які суд додав до матеріалів справи у вигляді проектів рішень Кабінету міністрів, на яких немає ні підпису, ніяких інших реквізитів», - повідомив він.
 
Він зазначив, що ці документи є частиною матеріалів кримінальної справи.
 
«Ми будемо ставити питання про повторний допит колишніх співробітників секретаріату Кабміну на предмет відповідності цих документів тим, що розглядалися на засіданні Уряду: чи були ці документи, чому на них немає жодних реквізитів і чому вони не відповідають регламенту», - сказав Юрій Сухов.
 
«Ющенко і компанія» не з'являються на допит до суду
 
Екс-президент України Віктор Ющенко, його уповноважений Богдан Соколовський, колишній перший заступник глави Адміністрації Президента Олександр Шлапак і екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник ігнорують запрошення Печерського районного суду міста Києва дати свідчення у кримінальній справі, порушеній стосовно Юлії Тимошенко.

"Суд неодноразово направляв повістки на виклик Ющенку, Пинзенику, Соколовському та Шлапаку, і вони не з'являються до суду", - сказав головуючий у судовому процесі суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв.

У зв’язку з цим суддя видалився до дорадчої кімнати до 18:55 для розгляду клопотання сторони захисту щодо доручення суду встановити місце проживання цих свідків.

Як відомо, Печерський районний суд міста Києва вже заслухав 23 із 38 свідків, викликаних стороною державного обвинувачення.
 
Недобросовісних свідків сторони обвинувачення шукатиме ГПУ
 
Печерський суд міста Києва звернувся до Генеральної прокуратури з дорученням визначити місцеперебування екс-президента України Віктора Ющенка, його уповноваженого Богдана Соколовського, колишнього першого заступника глави Адміністрації Президента Олександра Шлапака і екс-міністра фінансів Віктора Пинзеника, які не з'являються на запрошення до суду для надання свідчення у справі Юлії Тимошенко.

"Суд постановив доручити Генеральній прокуратурі знайти місце знаходження зазначених осіб", - зачитав рішення суду після розгляду клопотання сторони захисту головуючий у процесі з розгляду справи екс-прем'єра суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв.
 
Кірєєв частково задовольнив клопотання допросити свідків сторони захисту
 
Печерський районний суд міста Києва частково задовольнив клопотання сторони захисту щодо запрошення в якості свідків колишніх членів Кабінету Міністрів та представників компанії "Укртрансгаз".

"Враховуючи стадію розгляду справи і матеріалів дослідження справи суд задовольняє клопотання частково в частині виклику на судове засідання Турчинова Олександра Валентиновича та Лівінського Михайла Олександровича", - оголосив рішення суддя Родіон Кірєєв.

"Вам треба набратися честі, совісті і моралі", - обурилася лідер партії "Батьківщина", екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Вона наполягала на задоволенні клопотання у повному обсязі, оскільки серед заявлених свідків – фахівці, які безпосередньо брали участь у "газові справі". "Цих членів уряду обов’язково слід допитати, оскільки саме вони знали, що відбувається в уряді. Наприклад, Петро Крупко безпосередньо займався підготовкою всіх проектів рішень уряду. Дивно, коли справді свідків не хочуть запрошувати. При цьому суд запрошує Юрія Павленка, який не має прямого відношення до газової справи", - констатувала екс-прем'єр.

Загалом сторона захисту заявила низку клопотань про виклик у якості свідків колишніх урядовців та представників компанії "Укртрансгаз". Зокрема, у клопотанні йшлося про запрошення екс-міністра Кабінету Міністрів Петра Крупка, екс-віце-прем'єра Григорія Немирі, колишнього Першого віце-прем'єра Олександра Турчинова, екс-керівника департаменту ресурсів нафти і газу НАК "Нафтогаз України" Миколи Гончарука, колишнього виконуючого обов’язки міністра Ігоря Уманського, екс-міністра праці і соціальної політики Людмили Денисової, екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, колишнього віце-прем'єр-міністра Івана Васюника, керівника служби партії "Батьківщина" Михайла Лівінського, заступниці голови КРУ Наталії Рубан, представника компанії "Ernst & Young" та інших осіб.

"Лівінський, Турчинов, Немиря, Денисова, Луценко, Полтавець, Уманський, Васюник та інші – це члени уряду. Тому для всебічного дослідження обставин справи та забезпечення змагальності сторін їх слід допитати. Працівники "Укртрансгазу", теж мають бути допитані, адже саме вони знають, чи були завдані збитки, чи не були", - обґрунтував клопотання адвокат Юрій Сухов.

Однак суд відмовив у задоволенні клопотання про залучення у якості свідка представника компанії "Ernst & Young" у зв’язку з тим, що стороною захисту не вказується конкретна особа, а також заступниці голови КРУ Наталії Рубан у зв’язку з передчасністю заявленого клопотання.
 
«Зараз 20.00. Судилище продовжується. Поспішають, хочуть вкластися не до Дня Незалежності України, а до дня незалежності Сенегалу-20 серпня», - написала Юлія Тимошенко у своєму твіті.
 
Свідки обвинувачення продемонстрували політичний підтекст справи Юлії Тимошенко
 
Печерський районний суд міста Києва під час розгляду кримінальної справи, порушеної проти екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко щодо газових угод 2009 року, вже заслухав 23 із 38 свідків, викликаних стороною державного обвинувачення.

Зокрема, сьогодні у суді були допитані екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко, екс-міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко, а також колишній міністр з питань надзвичайних ситуацій Володимир Шандра. Всі вони працювали в уряді Юлії Тимошенко по квоті політичної партії "Наша Україна", очолюваною тодішнім Президентом країни Віктором Ющенком. Ймовірно, саме ця обставина впливала на зміст їх свідчень у суді.

Володимир Огризко сьогодні заявив, що Юлія Тимошенко не мала права підписувати жодних директив для ведення переговорів між НАК "Нафтогаз України" та російським ВАТ "Газпром", незважаючи на те, що "Нафтогаз України" є державною акціонерною компанією, підпорядкованою Кабінету Міністрів. Проте екс-міністр не зміг або не захотів відповідати на запитання Юлії Тимошенко, чи мав право тодішній Президент Віктор Ющенко видавати директиви, якими він зобов’язував НАК "Нафтогаз України" провести результативні переговори та укласти відповідну угоду. До речі, ці директиви Віктора Ющенка також згадуються в обвинувальному висновку щодо Юлії Тимошенко.

Водночас Юрій Павленко під час допиту визнав, що міністри, призначені в уряд за квотою "Нашої України", перед кожним засіданням Кабміну збиралися в кабінеті ще одного "нашоукраїнця" – тодішнього віце-прем'єр-міністра Івана Васюника, аби відпрацювати єдину політичну позицію "своїх" міністрів щодо кожного питання порядку денного. Водночас під час допиту Юрій Павленко вимушений був визнати, що для підписання газових угод директиви Кабінету Міністрів були не потрібні. "Я не пам’ятаю в практиці Кабінету Міністрів України як такого затвердження урядом директив", - сказав він.

Як відомо, ще один "нашоукраїнець" Юрій Єхануров дав, на думку Юлії Тимошенко, упереджені свідчення через лобіювання інтересів "Росукренерго": підписання "Соглашения об урегулировании отношений в газовой сфере", яким вводився посередник "Росукренерго" у відносини між російським ВАТ "Газпром" та українським "Нафтогазом", відбулося 4 січня 2006 року саме за часів прем’єрства Юрія Єханурова.
 
Тимошенко заперечила, щоб до суду викликали свідків мафії
 
Юлія Тимошенко заявила, що безглуздо викликати у якості свідків на судовий процес людей, дії яких можуть трактуватися як злочинні.

Сьогодні у судовому засіданні, реагуючи на клопотання сторони обвинувачення щодо залучення в якості свідка міністра енергетики і вугільної промисловості Юрія Бойка Юлія Тимошенко сказала: "Треба тоді і Фірташа запросити. Вони би тут разом непогано виглядали. Бойко – це людина, яка представляє мафію Фірташа, вона забрала через Стокгольмський арбітраж 11,5 мільярдів кубічних метрів газу та віддала його корупційній структурі "Росукренерго". Ця людина мусила б бути тут замість мене – на лаві підсудних. Ви не викликаєте до суду людей, які можуть справді свідчити, а викликаєте свідка мафії. Тому я заперечую, щоб злочинців сюди викликали у якості свідків".

У свою чергу, захисник Юрій Сухов зазначив, що не вважає за необхідне допит Юрія Бойка у якості свідка через те, що він не має жодного відношення до цієї справи.

Головуючий у судовому процесі з розгляду кримінальної справи Юлії Тимошенко суддя Печерського районного суду Родіон Кірєєв не задовольнив клопотання сторони обвинувачення про залучення Юрія Бойко "у зв’язку з неналежним оформленням клопотання".

Після цього суддя оголосив перерву у судовому засіданні до 09:00 п'ятниці, 5 серпня.
 
Юлія Тимошенко: справа-фальсифікат розвалюється на очах
 
Юлія Тимошенко заявляє, що всі дії судді Родіона Кірєєва свідчать про його упередженість та необ’єктивність у розгляді справи щодо газових угод 2009 року.

"Я думаю, що про упередженість всього цього є безліч доказів, і сьогодні один з таких доказів, який відбувався на очах у журналістів – це те, що суддя, який допустив всіх без виключення свідків від обвинувачення, сьогодні відмовив у нашому клопотанні про залучення свідків від захисту. Це значить, що зруйнована цілком і повністю основа правосуддя", - сказала Юлія Тимошенко журналістам після судового засідання.

Лідер партії "Батьківщина" зазначила, що суд відмовився долучити до матеріалів справи фотокопії експертиз Інституту держави і права ім. Корецького, які підтверджують законність підписання нею директив на підписання газового контракту між НАК "Нафтогаз України" та російським ВАТ "Газпром". "Ключову експертизу, на якій базуються, по суті, сьогодні всі довідки, які є в кримінальній справі від Генеральної прокуратури, від Міністерства юстиції, не долучили", - зазначила вона.

"Сьогодні стало відомо від екс-заступника Генерального прокурора, що Генеральний прокурор Пшонка відправляв лист на ім'я Льовочкіна, в якому чітко зазначив, що у моїх діях немає складу злочину щодо підписання директиви. Сьогодні також суд відмовився запросити у Генеральної прокуратури цей документ, яким є лист Генерального прокурора на ім'я керівника Адміністрації Януковича Льовочкіна", - додала вона.

Юлія Тимошенко прогнозує, що вже завтра суд задовольнить клопотання сторони обвинувачення про допит у якості свідка міністра енергетики і вугільної промисловості Юрія Бойка, адже відхилення клопотання спричинено формальністю, яку вже завтра буде усунуто. "Бойка від "Росукренерго" не допустили тому, що адресу не вказали. Завтра вкажуть адресу – і буде все допущено", - впевнена вона.

"Будучи вже в залі судового засідання і журналісти розуміють, що вся ця справа просто є фальсифікат, який при відповіді на питання кожного свідка розвалюється прямо на очах", - підкреслила Юлія Тимошенко.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки боевая активность уменьшилась - на фронте произошло 54 боевых столкновения, враг нанес 8 ракетных и 85 авиационных ударов

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.