Запоріжжя хоче і собі спецстатус Донбасу, Львів - проти

lviv status

 
На сесії Запорізької обласної ради в четвер, 27 серпня, депутати підтримали законопроект про спеціальний правовий режим застосування норм законодавства України в соціально-економічній, бюджетній та інших галузях на територіях з ускладненою екологічною ситуацією.


За надання спеціального статусу для Запорізької області проголосували 66 депутатів з 69 присутніх, повідомляє Голос Запоріжжя.

Запорізька облрада звернулася до президента і Верховної Ради із закликом розглянути і прийняти закон.

Законопроект передбачає розширення адміністративних і бюджетних повноважень місцевих рад і комплексну соціальну підтримку жителів Запорізької області. Зокрема, у разі ухвалення закону стане можливим поліпшення соціально-економічної ситуації шляхом перерозподілу податкових зборів для збереження коштів у місцевих бюджетах. Як очікують місцеві депутати, збережені кошти нібито будуть вкладатися в медичні, екологічні, освітні проекти, а також соціальну підтримку жителів регіону.

Депутат обласної ради, голова групи Соціальне Запоріжжя Олена Семененко нагадала, що законопроект представили громадськості в лютому поточного року. І 40 тисяч зібраних підписів громадян на підтримку спецстатусу регіону передали до парламенту.

Документ підтримали і депутати Запорізької міської ради на сесії 10 червня.

Разом з тим, учора на початку засідання сесії Львівської міської ради було прийнято звернення до голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, яке стосується розгляду законопроекту про внесення змін до Конституції України. Про це повідомляє сайт Львівської міської ради.

Текст звернення:

31 серпня 2015 року Верховна Рада України збереться на позачергову сесію, на якій ймовірно розглядатимуть зміни до Основного Закону України.

Ми, депутати Львівської міської ради, виступаємо категорично проти будь-якої підтримки поданого на розгляд парламенту проекту закону про внесення змін до Конституції України, норми якого передбачають, що «особливості здійснення місцевого самоврядування в окремих територіально-адміністративних одиницях Донецької і Луганської областей визначаються Законом про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей».

Усі акти влади про надання в будь-якій формі автономного статусу окупованим територіям Донбасу по суті є антиконституційними та ведуть до знищення державного суверенітету і територіальної цілісності України, чого і домагається держава-агресор.

Нагадуємо, що згідно зі ст. 2 Конституції України, зміни до якої може бути ухвалено тільки всеукраїнським референдумом, Україна є унітарною державою. Відповідно до цієї статті на всій території України має діяти єдиний порядок місцевого самоврядування, який не передбачає жодних «особливих порядків» для окремих територій. Єдина реальна особливість, так званих, окремих районів Донецької і Луганської областей полягає в тому, що ці території, як і Крим, є окупованими російським агресором. Тому повноцінне запровадження там місцевого самоврядування можливе лише після повного відновлення державного суверенітету та конституційного ладу України на цих територіях, вигнання російських окупантів та позбавлення виборчих прав їхніх місцевих пособників.

Від імені громади м. Львова закликаємо народних депутатів України, насамперед обраних до Верховної Ради України від Львівщини, не підтримувати запропонованих змін до Конституції України, які спрямовані на фактичну капітуляцію української держави у війні з ворогом і призведуть до реалізації плану Путіна, спрямованого на знищення України.

Як відомо, 1 липня президент України Петро Порошенко вніс до парламенту пропозиції щодо внесення змін до Конституції в частині децентралізації влади.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.