​Національна Поліція визнала Дозвільну систему МВС незаконною. Документ

Попри те, що збочена традиція відповідей органів державної влади нагадує спілкування «глухого з німим», ми все ж отримали неочікувану відповідь від Національної поліції на наш запит в КМУ щодо Постанови № 576 «Про затвердження положення про дозвільну систему».


Історія питання пов'язана все з тією ж боротьбою за рівне право на збройний захист.

Так, минулого року було заявлено декілька позовів про скасування підзаконних актів у сфері обігу і використання вогнепальної зброї, які суперечать Конституції і замість закону регулюють правовий режим власності на зброю. Серед таких актів і Постанова КМУ № 576 «Про затвердження положення про дозвільну систему».

Поки окружний адміністративний суд Києва заблокований бездіяльністю ВРУ, ми використовуємо позасудові способи скасування незаконної постанови. Так, наприкінці 2016 року від УАВЗ було надіслано черговий лист до КМУ з вимогою скасувати Постанову, яка суперечить Конституції, та, щонайменше, трьом законам України.

Натомість відповідь отримали від Національної поліції.

З відповіді вбачається, що Національною поліцією «вживаються організаційні заходи з перегляду нормативних актів, що регламентують діяльність дозвільної системи з метою приведення їх до вимог законодавства».

Зрозуміло, що приводити у відповідність до вимог чинного законодавства можна лише те, що суперечить такому законодавству, а отже на теперішній час є незаконним.

Так, хоч і бюрократичною мовою, Національна поліція змушена була визнати те, про що ми кажемо весь час з моменту реєстрації у ВРУ проекту Закону «Про цивільну зброю та боєприпаси». Вдячні Національній поліції за відвертість, лист буде долучено до матеріалів судової справи.

Сподіваємося, що заявлені позови про скасування нормативних актів, які замість закону регулюють правовий режим власності на зброю, нарешті будуть розглянуті найближчим часом, і в депутатів не буде жодних аргументів не приймати такий важливий закон.

P.S. Дякуємо всім за підтримку ініціативи боротьби за право на збройний захист і рівного права на володіння зброєю.

Українська асоціація власників зброї

Фото zbroya.info



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.