Генеральна прокуратура розслідує вбивство майора Збройних сил України у Криму

gpu lutsenko zayava

 
Генеральною прокуратурою України розпочато досудове розслідування за фактом загибелі майора Збройних сил України на території Автономної Республіки Крим. Про це сьогодні повідомив під час брифінгу начальник Головного управління нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Петро Візнюк, повідомили «Конфліктам і законам» у прес-службі Генеральної прокуратури України.


Відомості за цим фактом Генеральною прокуратурою внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство).

За словами начальника Головного управління Генеральної прокуратури, Міністерство закордонних справ України вже звернулося до Російської Федерації з вимогою допустити українських правоохоронців на територію автономії для проведення слідчих дій у кримінальному провадженні.

Окрім цього, Петро Візнюк зазначив, що слідчий комітет РФ і військова прокуратура Чорноморського флоту Росії також порушили кримінальну справу, однак відомості про те, як просувається розслідування, в української сторони наразі відсутні.

Як відомо, 6 квітня о 23:40 за київським часом, у селищі Новофедорівка на території АР Крим в офіцерському гуртожитку військовослужбовець Російської армії двічі вистрелив з автомата АК-74 у майора Станіслава Карачевського, який проходив службу в одній з військових частин Військово-морських сил України й готувався до виїзду з Кримського півостріва.



Коментарі

  +0 #1 Oksana 8 апр. 2014 г., 20:48:36
А що з тим пораненим і арештованим? Його будуть визволяти?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.