​В Україні до «чорного списку» внесли музикантів і акторів пропагандистського фільму «Крим»

Список осіб, що представляють загрозу нацбезпеці України, поповнився прізвищами сімох російських акторів і музикантів. Це п'ятеро учасників групи «Хор Турецького» - Олексій Александров, Павло Бердніков, Олег Бляхорчук, Костянтин Кабанов і Михайло Кузнецов. А також актори Роман Курцин і Євгенія Лапова, які грали в пропагандистському фільмі «Крим», знятого режисером Олексієм Пімановим на гроші російського міністерства оборони.


Про це повідомляє міністерство культури і інформаційної політики, пише qha.com.ua.

Також всі вони внесені до «Миротвореця» як ті, хто «свідомо порушили державний кордон України, які заперечують російську агресію, які беруть участь в пропагандистських заходах в окупованому росією Криму».

Як відомо, відповідно до статті 15 Закону України «Про кінематографію», Мінкультури публікує і оновлює перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці на підставі звернень РНБО України, СБУ, Нацради України з питань телебачення і радіомовлення.

Станом на 11 лютого 2021 року до переліку включені прізвища 171 людини.

Режисер стрічки «Крим» Олексій Піманов з головними акторами

Як відомо, у відеорецензіі до стрічки «Крим» відзначають надзвичайно низьку якість фільму, висміюються пропагандистські методи росії. Режисер Олексій Піманов - глава медіахолдингу «Звезда» міністерства оборони росії - у численних інтерв'ю розповідав, що міноборони і особисто його голова Сергій Шойгу поставили завдання «зняти чесне кіно, а не пропаганду». І на початку фільму стверджується, що він заснований на реальних подіях. Тому глядачі можуть вирішити, що це - правда. Однак у фільмі не пояснюються причини євромайдану, а освітлення окупації завершується вторгненням російської армії, в якій окупанти представлені як захисники.

Фото qha.com.ua



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.