Керівників Меджлісу у Криму не випускають на II Світовий конгрес кримських татар

tatar kongress

 
Правління Слідчого комітету Росії в Криму заборонило виїзд з півострова в період проведення Світового конгресу кримських татар в Анкарі очільнику ЦВК Курултаю кримських татар Заїру Смедляєву і першому заступнику голови Меджлісу Наріману Джелялу. Про це повідомляють Крым.Реалии.


Не виключена аналогічна заборона і заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову.

У вівторок 28 липня в кримському управлінні Слідкому Росії Смедляєву і Джелялу вручили повістки про виклик на допит як свідка у «справі 26 лютого».

«Для того щоб ми не змогли виїхати до Анкари для участі у роботі Світового конгресу кримських татар, нас запрошують на допит. Ільмі Умерова на завтра, мене і Нарімана Джеляла на 1 серпня», - написав Смедляєв на своїй сторінці у Фейсбуці, виклавши і повістку.

У коментарі Крым.Реалии глава ЦВК Курултаю кримських татар повідомив, що слідчі заявили про те, що мають право «обмежувати мобільність свідків з особливо важливих справ».

«Нас попередили, що слідчі заходи тривають, тому необхідно прибути за повісткою. Я зобов'язаний бути 1 серпня, так само, як і Наріман Джелял. Ільмі Умеров зобов'язаний бути завтра, я впевнений, що йому випишуть нову повістку. Певна річ, мета одна: не дати виїхати і взяти участь у конгресі. При спробі перетину пункту пропуску ми будемо затримані», - розповів Заїр Смедляєв.

Нагадаємо, II Світовий конгрес кримських татар відбудеться 1-2 серпня 2015 року.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Заява спікера Джонсона нарешті підкріплена його рішучістю винести на голосування 60 мільярдів доларів допомоги від США Україні

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.