​Протягом 20 липня російсько-окупаційні війська відкривали вогонь 26 разів

Унаслідок ворожих обстрілів поранення різних ступенів отримали двоє наших мужніх оборонців. За повідомленням розвідки, 6 найманців російсько-окупаційних військ поранено



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. Протягом доби, що минула, та яка передувала початку встановлення «режиму тиші» з опівночі уздовж всієї лінії розмежування, російсько-окупаційні війська продовжували вести прицільні обстріли позицій Українських захисників із різних зразків озброєння, зокрема, мінометів різних калібрів та артилерії.

2. Загалом протягом 20 липня російсько-окупаційні війська відкривали вогонь 26 разів. Основна ворожа активність знову фіксувалася у вечірній час. При цьому окупанти здійснили по позиціях Об’єднаних сил 8 пострілів з артилерії 122-го калібру, та загалом випустили 106 мін, переважно калібру 120 мм.

З 08.10 наші захисники Новолуганського зафіксували 5 ворожих пострілів з артилерії з напрямку від окупованої Горлівки. Другий ворожий артобстріл відбувся близько 21.00 в районі Новозванівки. Від окупованого Первомайська противник здійснив 3 постріли з артилерії калібру 122 мм.

Непоодинокі мінометні обстріли різних калібрів російсько-окупаційні війська вели по позиціях Українських героїв поблизу н.п. Щастя, Луганське, Попасна, Новоолександрівка, Піски й Талаківка. Тричі — з напрямку від Доломітного окупанти цілили з мінометів 82-го калібру по оборонцях Новолуганського.

Зокрема, по захисниках міста Попасна, ворог випустив з 18.37 протягом години 19 мін 120-го калібру. Обстріл вівся від окупованого селища Молодіжне.

Понад півтори години ввечері бойові дії велися в районі Луганського. Від окупованого села Калинівка з 18.55 противник розпочав вести щільний вогонь з озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів. Також наші мужні захисники Луганського зафіксували розриви 42 ворожих мін, переважно 120-го калібру.

Окрім цього, в районах вказаних н.п., а також поблизу Артема, Катеринівки, Гранітного, Лебединського, Павлополя, Новотроїцького, Красногорівки, Водяного, Богданівки, Пищевика та Мар’їнки ворог порушував вчора режим тиші переважно з гранатометів різних систем, а також великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї.

4. Наші Українські герої адекватно придушували ворожу збройну активність. Зазначимо, що під час ведення вогню у відповідь наші воїни застосовували виключно чергові вогневі засоби, калібр яких не суперечить Мінським домовленостям.

За повідомленням розвідки Штабу ООС, 20 липня 6 окупантів російсько-окупаційних військ поранено.

На жаль, внаслідок ворожих обстрілів поранення різних ступенів отримали двоє наших мужніх оборонців.

5. Зазначимо, що на виконання рішення ухваленого у Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилин за київським часом сьогодні, 21 липня 2019 року, уздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях встановлено «режим тиші», що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.

Так, від початку цієї доби, 21 липня, обстрілів з боку російсько-окупаційних військ на лінії бойового зіткнення не зафіксовано. Захисники України неухильно дотримуються «режиму тиші».

Водночас Командування Об’єднаних сил наголошує, що підрозділи Об’єднаних сил адекватно відповідатимуть на ворожі обстріли у разі порушення російськими окупаційними підрозділами режиму припинення вогню та здійснення ними збройних провокацій й обстрілів наших позицій, чи мирних населених пунктів.

Відповідно до чинного Законодавства України, Об’єднані сили мають право й зобов’язані забезпечити збереження життя та здоров’я військовослужбовців, цивільного населення, не допустити втрати території.

Разом з тим, як повідомляє Командування Об’єднаних сил, сьогодні, близько 8:25 під час висування на спостережний пост взводного опорного пункту в районі населеного пункту Щастя підірвалися на невідомому вибуховому пристрої, встановленому диверсійно-розвідувальною групою противника, два військовослужбовці. Внаслідок вибуху воїни отримали поранення несумісні з життям і померли на місці підриву.

Також внаслідок вибуху ще двоє військовослужбовців отримали поранення. Було проведено евакуацію постраждалих до міської лікарні. Стан їх здоров’я — задовільний.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким, а також бойовим побратимам загиблих героїв. Вічна пам’ять!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.